Geplaatst op: 22 februari 2019 door Martijn Heijmans in Dossiers Shopify

Kun je met Shopify iDEAL betalingen ontvangen in 2019?


Heb je informatie gevonden over het internationale webwinkel platform Shopify? En wil je weten of iDEAL en Shopify samen kunnen gaan?

Het antwoord is, ja dat kan! In dit artikel vertellen we je alles over het maken van een Shopify webshop waar je klanten met iDEAL kunnen betalen. Wil je direct iDEAL aan je Shopify webwinkel toevoegen? Lees dan ons artikel hoe je iDEAL betalingen toevoegt aan Shopify.

Over Shopify

Shopify is een Canadees bedrijf dat hard aan de weg timmert. Inmiddels is het wereldwijd het meest gebruikte webshop platform. Waar het bedrijf eerder vooral op Noord-Amerika was gericht, begint het ook steeds meer oog te krijgen voor de Europese markt. Shopify blinkt uit in gebruiksgemak terwijl de mogelijkheden toch bijna onbeperkt zijn.

Wil je het eens proberen? Dat kan 14 dagen geheel gratis, je hoeft niet eens je betaalgegevens in te vullen.

Inmiddels is Shopify al vertaald in enkele Europese talen zoals Duits, Spaans, Frans en Italiaans. Recent is daar ook Nederlands bijgekomen.

Maar gelukkig zijn er wel manieren voor Nederlanders die een Shopify webwinkel willen starten en iDEAL betalingen willen ontvangen. Naast iDEAL kun je ook creditcard en Paypal betalingen ontvangen met Shopify.

Shopify met iDEAL

Zoals eerder aangegeven, iDEAL en Shopify kun je prima combineren.

Shopify geeft een overzicht van zogenaamde payment providers. Dit zijn dienstverleners die veel gebruikte betaalmethodes in Nederland ondersteunen.

Een payment provider is een bedrijf die meerdere betaalmethodes tegelijk aanbiedt. Dit maakt het ontvangen van betalingen makkelijker. Als ze niet bestonden moest je als (aankomende) webwinkelier een apart contract afsluiten voor elke betaalmogelijkheid.

De payment provider heeft al deze contracten al afgesloten. Daardoor kun jij alle, door de payment provider aangeboden, betaalmogelijkheden aanbieden in je webwinkel. Omdat de payment provider vele transacties afhandelen krijgen ze volumekorting. Daarom is een payment provider goedkoper dan wanneer je zelf elk contract zou moeten afsluiten.

Dat gezegd hebbende, het is eigenlijk standaard dat een webwinkel gebruik maakt van een payment provider. Ook grote webshops als Zalando, Bijenkorf en Coolblue even vele anderen maken er gebruik van.

Wil je Shopify iDEAL betalingen ontvangen, kies dan één uit het overzicht van Nederland ondersteunende payment providers dat Shopify op hun website heeft staan.

Hoe integreer je iDEAL in je Shopify webwinkel

De ene payment provider integreert makkelijker met Shopify dan de ander. Omdat het voor de beginnende webshop eigenaar niet veel uitmaakt welke payment provider je kiest (pas bij zeer veel bestellingen loont het om te gaan vergelijken) , raden we je aan om vooral te kijken welke payment provider het makkelijkste te gebruiken is.

Wanneer je de stappen volgt die deze payment providers op hun website hebben gezet, dan zul je zonder problemen iDEAL betalingen kunnen ontvangen met Shopify.

Naast iDEAL kun je met deze payment providers ook creditcard en Paypal betalingen ontvangen. Vaak bieden ze nog meer betaalmogelijkheden, zoals b.v. achteraf betalen met Afterpay of Klarna.

Naast het ontvangen van iDEAL betalingen met Shopify, is het aan te raden om je Shopify winkel nog meer aan te passen voor Nederlandse klanten.

Maak je Shopify webwinkel nog geschikter voor Nederlandse klanten

Met de volgende stap-voor-stap handleidingen maak jij je Shopify webshop helemaal gereed voor het ontvangen van Nederlandse klanten

Er blijven nog maar 2 stappen over, want één van de stappen in dat artikel is het mogelijk maken van iDEAL betalingen met Shopify! En vergeet niet, Shopify kun je 14 dagen gratis proberen.