Geplaatst op: 9 augustus 2019 door Martijn Heijmans in Artikelen Dossiers Shopify

Dropshipping met AliExpress naar Nederland – met een geautomatiseerd systeem


In dit artikel vind je aantal manieren om snel en gemakkelijk geld te verdienen met een geautomatiseerde AliExpress dropshipping webshop. Hierbij worden AliExpress producten rechtstreeks door de Chinese leverancier naar jouw Nederlandse klanten gestuurd.

Bonus: Aan het einde van dit artikel: 11 producten zeer geschikte dropship producten met hoge winstmogelijkheden die je direct kunt gaan verkopen!

Misschien ben jij inmiddels wel bekend met AliExpress, een reusachtige marktplaats waar Chinese winkels hun producten aanbieden.

>> Begin direct met dropshippen via Shopify, makkelijk en snel! Gratis proberen! <<
Nieuw in Nederland, wereldwijd miljoenen gebruikers! Direct beginnen, gegarandeerd zonder risico, geen creditcard nodig.

AliExpress biedt hen het platform om hun producten te verkopen, en de AliExpress buyer protection beschermt jou, als koper, tegen Chinese winkels die de boel proberen te flessen.

Dropshippen van AliExpress naar Nederlandse klanten

Op AliExpress kun je bijna alles vinden wat je kunt bedenken. Meestal zijn de producten veel goedkoper dan in Nederland en vaak betaal je niets eens verzendkosten.

Voor de meeste mensen is er dan ook slechts één nadeel aan AliExpress; je moet vrij lang wachten tot je bestelling arriveert. Vind je dat niet erg, óf vinden je klanten dat niet erg, dan is AliExpress een onuitputtelijke bron van producten die je kunt doorverkopen.

Je kunt natuurlijk zelf eerst producten kopen van AliExpress, een voorraad aanleggen en de producten dan doorverkopen en zelf verzenden.

Maar er is óók een mogelijkheid waarbij je veel minder risico loopt dat je een voorraad aanlegt van producten die niemand wil kopen, of die je onder je kostprijs moet verkopen.

Die oplossing is dropshipping!

Dropshipping met AliExpress in Nederland

Bij dropshipping met AliExpress stuur jij de orders die je krijgt van jouw klanten door aan de Chinese webwinkel die vervolgens de verzending regelt. Het verschil tussen de inkoop die jij aan de Chinese webwinkel betaalt, en de prijs die jouw klanten aan jouw betalen, is jouw winst! Dat is makkelijk verdient, toch?

Makkelijker dan je denkt, het interessante aan AliExpress is namelijk dat het platform wereldwijd zo populair is dat er verschillende softwareontwikkelaars webshopsoftware hebben ontwikkeld waardoor je (bijna) volledig geautomatiseerd een webwinkel kunt starten.

1. AliExpress dropshipping naar Nederland met Shopify en dropship apps

Wij zijn nogal fan van Shopify (14 dagen gratis proberen! Geen creditcard nodig), dit is zeer complete en goed ondersteunde webwinkel software die met je mee kan groeien. Met Shopify maak je snel een makkelijk een professioneel ogende webwinkel.

Shopify is erg makkelijk in gebruik, je hebt er geen enkele technische kennis voor nodig. Daarnaast biedt Shopify verschillende apps die je kunt installeren om heel snel een dropship webwinkel te maken.

Alle hier besproken dropshipping Shopify apps hebben functionaliteiten die het zo makkelijk mogelijk maken om je webshop te starten, te beheren en te beginnen met verkopen aan je Nederlandse klanten.

De functionaliteiten die deze Shopify apps standaard bieden zijn o.a.:

 • Automatisch producten importeren van de dropship leverancier (zoals b.v. een AliExpress winkel)
 • Het automatisch up-to-date houden van de product informatie en prijzen
 • Makkelijk product beschrijvingen, plaatjes en andere informatie bewerken
 • Automatisch in de gaten houden of de dropship leverancier nog voorraad heeft (en zo niet, het product b.v. niet meer in de winkel tonen of op uitverkocht zetten)
 • Automatisch een verkoopprijs vaststellen aan de hand van de inkoopprijs, een vooraf ingesteld winstpercentage en het afronden van de prijs op een mooi getal zoals b.v. xx,95 of xx,99
 • Uitgebreide statistieken en orders traceren

Er zijn een aardig wat dropshipping Shopify apps. We bespreken hier aleen de populairste en beste Shopify dropshipping apps, want veel apps zijn ronduit slecht.

Omdat je gebruik maakt van het Shopify platform heb je standaard ook de volgende voordelen:

Nu door naar de Shopify apps waarmee je producten van AliExpress kunt dropshippen naar Nederlandse klanten.

1.1 Oberlo

Oberlo wordt ontwikkeld door online webwinkel softwaregigant Shopify. Het is daarom ook niet raar dat Oberlo erg goed integreert met Shopify. Als voordeel heeft het vooral dat het erg makkelijk in gebruik is en veel handige functionaliteiten biedt om het dropshippen zo makkelijk en snel mogelijk te maken.

Oberlo groeit ook met je mee, met het ‘altijd gratis voor altijd‘ principe ben je ervan verzekerd dat je als kleine beginnende ondernemer niet direct een flinke duit kwijt bent. Maar gaat het goed, dan groeit Oberlo met je mee.

Tot 500 producten in je Oberlo dropship winkel is het helemaal gratis. Wil je meer producten en ga je meer betalen, dan krijg je ook wat extra functionaliteiten die handig zijn voor eigenaars van grotere webwinkels.

Positief

 • Snel, makkelijk en gratis beginnen (14 dagen proberen, geen creditcard nodig), je webshop is direct online. Je kunt de Oberlo app dus proberen zonder risico! (installeren? Zo doe je dat!)
 • Enorme keus aan producten – je kunt niet alleen producten van AliExpress dropshippen, maar ook kiezen uit een indrukwekkende hoeveelheid andere gecontroleerde leveranciers uit Amerika, China en Europa
 • Makkelijk producten importeren (1 klik) via een Chrome Extensie
 • Veel mogelijkheden om je webwinkel te promoten
 • Nederlandstalige documentatie en ondersteuning voor zowel Shopify als Oberlo.
 • Goedkoop, je betaalt $29 (ongeveer €25) per maand voor alleen Shopify. Oberlo is namelijk gratis tot de eerste 500 producten!

Negatief

 • Werkt alleen met Shopify

Direct beginnen met dropshippen met Shopify en Oberlo?

 1. Maak een gratis 14 dagen Shopify proef abonnement aan
 2. Installeer Oberlo en kies uit duizenden leveranciers in Amerika, China en Europa. Hun producten kun je direct aan je webshop toevoegen.
 3. Voeg iDEAL toe als betaalmogelijkheid
 4. Stel Nederlands in als taal voor je webshop theme en bestelproces.
 5. Open je webshop en begin met geld verdienen!

1.2 Ali Orders AliExpress Dropship

Wil je eerst uitzoeken of dropshippen wat voor je is? Dan kun je Shopify gratis proberen en de Ali Orders app (app store link) eens installeren. Deze dropship Shopify app is helemaal gratis, en de ontwikkelaars beloven ook dat het gratis blijft.

De Ali Orders app heeft wat minder functionaliteiten dan de andere apps, maar doordat het gratis is, is het een goede manier om je eerste dropship winkel mee op te zetten. Daarbij is het wel van belang dat je goed de Engelse taal machtig bent.

Heb je al een Oberlo webwinkel, maar wil je Ali Orders proberen? Dan kun je makkelijk je producten overzetten.

Positief

Negatief

 • Veel minder functionaliteiten
 • Alles is het Engels
 • Geen ondersteuning door klantenservice

1.3 Dropified

Qua functionaliteit doet de Dropified app niet onder voor de andere Shopify apps. Ook met deze Dropified is veel mogelijk, maar helaas is de app, net als veel andere Shopify dropship apps, erg gericht op Amerikaanse gebruikers.

In principe biedt Dropified dezelfde functionaliteiten als Oberlo, met daarbij de volgende positieve en negatieve punten:

Positief

 • 14 dagen gratis proberen, daarna de Shopify kosten ( $29) en $47 per maand voor het goedkoopste Dropified abonnement.
 • Niet alleen producten van AliExpress, maar ook van Amazon, Ebay en een aantal Amerikaanse webwinkels
 • AliExtractor, een handige Chrome extensie om de best verkopende producten op AliExpress te vinden en te vergelijken

Negatief

 • Alles, inclusief ondersteuning, is in het Engels
 • Voornamelijk gericht op Amerikaanse gebruikers
 • Vrij prijzig, terwijl er gratis alternatieven zijn
 • Kost wat moeite om te leren

Meer weten over Dropified? Bezoek dan de Dropified website of de Dropified Shopify App Store pagina.

2. AliDropShip

Met AliDrophip krijg je een op WordPress gebaseerde webwinkel waarin je producten verkoopt uit de Chinese e-commerce gigant AliExpress.

Tip: Met kortingscode GETPLUGIN25 krijg je nu 25% korting op AliDropShip!

AliDropship is een plugin voor WordPress . Eenmaal geinstalleerd kies je de producten van AliExpress die je wilt verkopen en daarna kun je alles automatisch laten verlopen. De plugin voegt automatisch een door jouw gekozen marge op de prijs van de producten.

Dropshippen met AliDropship

Als je klanten jouw betaald hebben gaat, druk je op een knop om hun bestelling te bevestigen en de de leverancier stuurt het product op naar jouw klant.

Voordelen

 • Bijna alles gaat automatisch
 • Toegang tot het bijna oneindige productaanbod op AliExpress
 • Eenmalig $89 betalen
 • Klanten kunnen met iDEAL, Paypal, creditcard en vele andere mogelijkheden betalen via de Payment gateway Strip

Nadelen

 • Alles is in het Engels
 • Je moet zowel WordPress als deze plugin leren, het is niet moeilijk, maar kost wel wat tijd

Dit zijn de beste opties om te dropshippen vanaf AliExpress (en een aantal andere sites) naar Nederlandse klanten.

Probeer AliDropShip nu!

Bonus: 11 producten waar je direct mee kunt beginnen

Hieronder volgt een lijstje met producten die zeer geschikt zijn om te dropshippen vanuit China. We hebben ook een link naar zo’n product geplaatst om je een idee te geven.

Zorg verder dat je onze andere tips voor het vinden van geschikte producten om te dropshippen in acht neemt. Het beste is om producten met een waarde van minder dan €22 te zoeken (laat grotere bestellingen in aparte pakketjes komen, verzendkosten zijn vaak toch gratis).

Daarbij zijn dit producten waar je veel winst op kunt maken, die niet vaak retour komen, en anders makkelijk weer opnieuw te verkopen zijn. Het zijn ookt eenvoudige producten waardoor je geen moeilijke vragen krijgt en die mensen vaak wel op kunnen/willen wachten.

Voorbeeld producten, klik ook door naar de respectievelijke categorieën voor heel veel keus.

Wil je meer weten over Shopify? Lees dan ons artikel: Wat is Shopify.