Dropshipping Zonder KVK

Foto van Martijn Heijmans - auteur van artikel
Martijn Heijmans - Dropshipping en Webwinkel Expert

Geplaatst: 12 mei 2019 in Artikelen


Dropshipping is goed te starten zonder een inschrijving bij de KvK. Doordat je zonder KVK geen zakelijke bankrekening kan starten en dus niet mee kan doen aan het zakelijke betalingsverkeer is het wel wat onhandig. Je kan in de eerste fase van wel kennis maken met een platform en soms ook betalingen doen via Paypal. Er is op dit moment maar één partij (Shopify) waar dit goed te doen is, doorloop het volgende stappenplan:

  1. Maak een 3-dagen gratis Shopify account aan
  2. Installeer de op dit moment beste dropshipping af voor Nederlandse leveranciers: GoGetters.
  3. Zorg dat je klanten kunnen betalen met Paypal
  4. Begin met geld verdienen met jouw idee en/of dropshipping product
  5. Blijkt je idee een succes te zijn? Zorg dan wel dat je een KVK en BTW nummer aanvraagt! Ga geen grote omzetten maken zonder KvK registratie. Zoveel kost een dergelijke registratie ook niet meer. 
  6. Er zijn genoeg sites die info hebben over hoe je eenvoudig een BV of een Eenmanszaak kan oprichten. Dit kost ook maar een paar honderd Euro en heb je zo up en running. 

Wil je meer uitgebreide informatie over dropshipping zonder KVK en of je een BTW nummer nodig hebt voor Shopify of Dropshipping? Lees dan het volgende artikel goed door:

 

Kamer van Koophandel? KVK? Wat is dat?

De KVK is een waardeloze Nederlandse organisatie die je als ondernemer soms nodig hebt om aan de regels te voldoen. Het is het toppunt van de Nederlandse bureaucratie en als jij start met dropshipping moet jij er wellicht ook aan geloven. Als je je wel eens georiënteerd hebt op webshop software, weet je waarschijnlijk dat je bijna altijd een KVK nummer nodig hebt. Dit nummer krijg je van de Kamer van Koophandel als je je inschrijft met bijvoorbeeld een vennootschap onder firma (vof) of een besloten vennootschap (BV).

Als je zakelijk diensten afneemt is vaak een KVK nummer nodig, en die je deze op te geven. Naast het KVK nummer vraagt met ook vaak om een BTW nummer, deze krijg je van de Belastingdienst als je bent in geschreven bij de KVK.

Toch is er een makkelijke manier om te beginnen met dropshippen zonder KVK-inschrijving.

Dropshippen/webshop met Shopify zonder KVK

Je kunt geld verdienen met dropshippen zonder KVK inschrijving door gebruik te maken van de diensten van de Canadese webshop gigant Shopify. Shopify opereert internationaal, heeft een jaaromzet van 1,5 miljard en meer dan 1.000.000 webshops gebruiken het Shopify platform.

Toch is het in Nederland een relatief onbekende speler, en dat biedt kansen voor jou om als één van de eersten te beginnen.

Als je een webshop bij Shopify begint, kan dat zonder KVK-inschrijving en/of BTW nummer.

Je hebt dan wel een limitatie, klanten kunnen alleen betalen via Paypal. Dit betekent meestal dat klanten dan met een Paypal overschrijving kunnen betalen, maar ook met een creditcard.

Verder kun je gebruik maken van alle diensten van Shopify, het meest interessante zijn de dropship apps!

Alles op een rijtje, zodat je snel aan de slag kunt:

* Er zijn heel veel Shopify dropship apps, we hebben er een aantal artikelen over geschreven. We raden Oberlo aan, maar er is ook Dropified, AliDropShip, en meer!

Zodra je wat geld begint te verdienen met je webshop is het verstandig om wel een KVK en BTW nummer aan te vragen. Voor wat wettelijk kan, én mag, zie de informatie hieronder.

Meer informatie?

Lees de informatie die De Belastingdienst op hun website heeft staan over wanneer je wel of niet ondernemer bent voor de inkomstenbelasting.

[mashshare]