Kun Je Dropshippen En/of Webwinkel Beginnen Zonder Kamer Van Koophandel (KvK) Inschrijving?

Foto van Martijn Heijmans - auteur van artikel
Martijn Heijmans - Dropshipping en Webwinkel Expert

Geplaatst: 12 mei 2019 in Artikelen


Wil je beginnen met geld verdienen via dropshippen, en wil je dat nu direct, zonder je te moeten inschrijven bij de Kamer van Koophandel?

Heb je een goed idee waarmee je direct geld wilt verdienen zonder gedoe zoals een KvK inschrijving en een BTW nummer? Lees dan verder, wij vertellen je wat mogelijk is!

Test Shopify en ontvang Paypal betalingen zonder KVK en BTW nummer

Maak een gratis Shopify webshop!

PROBEER NU 14-DAGEN GRATIS

Probeer nu gratis Shopify! Je hoeft geen betaalgegevens/creditcard in te vullen!

We leren je dat er webshop software is waarbij je om te beginnen geen KVK nummer nodig hebt, maar ook dat je van de diensten van dropship leveranciers en dropship groothandels gebruik kunt maken zonder KVK inschrijving.

Kamer van Koophandel? KVK? Wat is dat?

Als je je wel eens georiënteerd hebt op webshop software, weet je waarschijnlijk dat je bijna altijd een KVK nummer nodig hebt. Dit nummer krijg je van de Kamer van Koophandel als je je inschrijft met bijvoorbeeld een vennootschap onder firma (vof) of een besloten vennootschap (BV).

Als je zakelijk diensten afneemt is vaak een KVK nummer nodig, en die je deze op te geven. Naast het KVK nummer vraagt met ook vaak om een BTW nummer, deze krijg je van de Belastingdienst als je bent in geschreven bij de KVK.

Toch is er een makkelijke manier om te beginnen met dropshippen zonder KVK-inschrijving.

Dropshippen/webshop met Shopify zonder KVK

Je kunt geld verdienen met dropshippen zonder KVK inschrijving door gebruik te maken van de diensten van de Canadese webshop gigant Shopify. Shopify opereert internationaal, heeft een jaaromzet van 1,5 miljard en meer dan 1.000.000 webshops gebruiken het Shopify platform.

Toch is het in Nederland een relatief onbekende speler, en dat biedt kansen voor jou om als één van de eersten te beginnen.

Als je een webshop bij Shopify begint, kan dat zonder KVK-inschrijving en/of BTW nummer.

Je hebt dan wel een limitatie, klanten kunnen alleen betalen via Paypal. Dit betekent meestal dat klanten dan met een Paypal overschrijving kunnen betalen, maar ook met een creditcard.

Verder kun je gebruik maken van alle diensten van Shopify, het meest interessante zijn de dropship apps!

Alles op een rijtje, zodat je snel aan de slag kunt:

* Er zijn heel veel Shopify dropship apps, we hebben er een aantal artikelen over geschreven. We raden Oberlo aan, maar er is ook Dropified, AliDropShip, en meer!

Zodra je wat geld begint te verdienen met je webshop is het verstandig om wel een KVK en BTW nummer aan te vragen. Voor wat wettelijk kan, én mag, zie de informatie hieronder.

Meer informatie?

Lees de informatie die De Belastingdienst op hun website heeft staan over wanneer je wel of niet ondernemer bent voor de inkomstenbelasting.

De KVK heeft een video op hun website staan die uitlegt wanneer je hobby hebt, of een bedrijf.

Heb je verder nog vragen? Stel ze op ons forum!