Wat Is Shopify Nederland? Essentiële Informatie & Review

Foto van Martijn Heijmans - auteur van artikel
Martijn Heijmans - Dropshipping en Webwinkel Expert

Geplaatst: 12 februari 2020 in Dossiers Featured Shopify


Shopify is de ultieme software om een webwinkel te beginnen. Niet voor niets is Shopify de meest gebruikte webwinkel software ter wereld. Je kunt direct beginnen en hebt geen technische kennis nodig. In deze review vind je uitgebreide informatie en leren we je wat Shopify precies is en waarom jij er je webwinkel mee moet starten!

In 2019 begon het Canadese Shopify met het uitbreiden naar andere landen waaronder Nederland. Voor Nederlanders betekent dit dat het beheergedeelte in de Nederlandse taal is en dat Shopify goed integreert met typische Nederlandse diensten als iDEAL en PostNL. Inmiddels is Shopify snel stijgend in populariteit en dat is niet voor niets!

Wat is Shopify?

Eerder richtte het bedrijf zich vooral op de Noord-Amerikaans markt waar het zeer succesvol is en waar het al de meeste gebruikte webwinkel software ter wereld is. Ook dat is niet voor niets!

Voordelen en belangrijke redenen waarom Shopify zo popular is, zijn:

 • Je kunt het 14 dagen gratis en 100% vrijblijvend proberen! Je hoeft vooraf niets te betalen en geen betaalgegevens in te vullen totdat je 100% tevreden bent en klaar om je eigen dropshipping webshop te lanceren. Is het niets voor jou? Je hoeft niet op te zeggen!
 • Heel makkelijk en geschikt voor de beginnende en gevorderde webwinkelier. Iedereen kan Shopify gebruiken!
 • Je webshop online in 20 minuten, want Shopify is zeer makkelijk te gebruiken. Je hebt geen technische kennis nodig en je hoeft niets te installeren. Natuurlijk kun je je eigen domeinnaam kiezen.
 • Oberlo is op dit moment de populairste Dropshipping software. 
 • Klanten kunnen makkelijk en snel betalen met alle gangbare betaalmethodes als iDEAL, creditcard, Paypal, bankoverschrijving, Klarna, Apple Pay, etc. etc.
 • Maak een professioneel ogende webshop met de tientallen designs die geoptimaliseerd zijn om zoveel mogelijk mensen te verleiden om bij jou te kopen. Natuurlijk kun je ze ook helemaal naar eigen smaak aanpassen!
 • Toegang tot honderden apps waarmee je extra functionaliteit aan je webshop kunt toevoegen.
 • Makkelijk verzenden en retouren afhandelen, mét korting, door te koppelen met PostNL, DHL, DPD en UPS via Sendcloud.
 • Kom je er niet uit? Dan is er Nederlandstalige documentatie en ondersteuning.
 • Zowel de beheeromgeving als het klantengedeelte in het Nederlands. Geen kennis van andere taal nodig.

Nadelen van Shopify

 • Voor sommige functionaliteit moet je een (gratis) app installeren.
 • Er is geen gratis abonnement. Je kunt Shopify gratis proberen, maar er is geen (uitgeklede) versie die je voor altijd gratis kunt blijven gebruiken

Direct beginnen, geen risico!

Klik en maak Shopify webshop

PROBEER NU 14-DAGEN GRATIS

Probeer nu gratis Shopify! Je hoeft geen betaalgegevens/creditcard in te vullen!

Wat kost Shopify per maand?

Shopify is geschikt voor beginnende webshop eigenaren om het ontzettend simpel in gebruik is. Daarnaast kun je voor een laag bedrag een basis abonnement nemen, en groeien naar uitgebreidere, duurdere pakketten naarmate je groeit.

Als je wilt beginnen met Shopify en je bent een startende webwinkelier dan kun je het beste kiezen voor Basic Shopify. Hiermee krijg je alle functionaliteit voor een aantrekkelijke prijs.

Meest gekozen

Basic Shopify — Het basis abonnement en volgens Shopify de meest verkochte. Hiermee heb je genoeg functionaliteit als je met een webshop begint. Groei je hard, mis je toch functionaliteit of loop je tegen limieten aan? Dan kun je altijd nog upgraden naar een duurder abonnement.

 • Kosten: $29 per maand (ongeveer € 25)
 • Onze mening: Prima om mee te beginnen, hiermee heb je hele complete webshop software!

Andere opties

Is Basic Shopify niet wat je nodig hebt? Dan kun je ook kiezen uit de volgende abonnementen:

 • Shopify Lite — Het goedkoopste abonnement waarvan de kosten niet direct terug te vinden zijn. Ze staan namelijk een beetje onderaan weggemoffeld.
  • Kosten Shopify Lite: $9 per maand (ongeveer € 8)
  • Onze mening: Niet echt de moeite waard. Je kunt alleen creditcard betalingen ontvangen. Verder kun je producten alleen vanaf een Facebook pagina of bestaande website verkopen.
 • Shopify — Het abonnement genoemd naar het bedrijf. Hiermee krijg je een webwinkel met wat meer functionaliteit dan het Basic abonnement.
  • Kosten Shopify: $79 per maand (ongeveer €70)
  • Onze mening: Voor de gevorderdere webwinkel eigenaar, onze tip, begin altijd met Basic en upgrade naar dit abonnement als je merkt dat je tegen limieten aan loopt.
 • Advanced Shopify — Dit abonnement neem je pas als je een hele populaire webwinkel hebt en honderden of duizenden producten per dag verkoopt. Als je een upgrade naar Advanced Shopify nodig hebt, heb je het heel erg goed gedaan.
  • Kosten Advanced Shopify: $299 per maand (ongeveer € 263)
  • Onze mening: Alleen geschikt voor grote webshops en gevorderde gebruikers.
 • Shopify Plus — Alleen geschikt voor grote bedrijven (enterprises) als Tesla, Budweiser en The New York Times Webshop. Niet relevant voor een normale Shopify gebruiker.
  • Kosten Shopify Plus: onbekend
  • Onze mening: Enterprise-grade webwinkel software.

Zoals je kunt zien is het mogelijk om door te groeien naar de grootst mogelijk webwinkel. Met Shopify kun je onbeperkt doorgroeien en alle landen ter wereld bedienen!

Shopify betalingen ontvangen

Als je een webwinkel begint is het natuurlijk belangrijk dat klanten jou zo makkelijk en snel mogelijk kunnen betalen. Natuurlijk maakt Shopify dat ook zo makkelijk mogelijk!

Shopify iDeal

Mogelijkheid 1 – Shopify Payments

Klanten kunnen betalen met iDEAL, creditcard, Paypal, Apple Pay en Google Pay als je gebruik maakt van Shopify Payments.

In ons artikel kun je in 2 makkelijke en snelle stappen Shopify Payments instellen voor je webwinkel!

Klik om te lezen: iDEAL betalingen ontvangen in Shopify met Shopify Payments

Wil je klanten laten betalen met Shopify Payments, dan heb je wel een KVK en BTW nummer nodig.

Mogelijkheid 2 – Payment providers

Om te zorgen dat je flexibel bent met betaalmogelijkheden en makkelijk kunt uitbreiden naar andere landen, werkt Shopify ook met zogenaamde Payment Providers. Dit zijn online diensten die ervoor zorgen dat jij niet allemaal losse contracten moet aangaan om betaalmogelijkheden als iDEAL, creditcards, Paypal, Klarna en Apple Pay aan te bieden. Dit doet de Payment Provider.

Shopify iDeal

Wanneer je een account hebt bij een Payment Provider zorgen zij ervoor dat je van alle betaalmogelijkheden gebruik kunt maken en storten zij het geld door naar jouw bankrekening. Vaak doen ze dat elke werkdag, maar je kunt er ook voor kiezen om maandelijks of wekelijks te worden uitbetaald.

Klik om te lezen: Hoe je in enkele gemakkelijke stappen iDEAL via een Payment Provider kunt toevoegen aan je Shopify webshop.

In dit geval wordt de Payment Provider Mollie gebruikt. Dat is een innovatieve Nederlandse startup die vrijwel alle webshop houders op het moment gebruiken. 

Een Mollie account kost niets, je betaalt een klein bedrag of percentage per transactie.

Shopify design / layout / themes

Met Shopify heb je de beschikking over z.g.n themes. Hiermee bepaal je het uiterlijk van je webwinkel. Je kunt kiezen uit tientallen kant-en-klare themes waarmee je je webwinkel direct een professionele uitstraling geeft.

 • Natuurlijk kun je de themes aanpassen aan je eigen smaak!
 • De Shopify themes zijn vaak al beschikbaar in het Nederlands en wanneer nodig kun je ze makkelijk zelf vertalen.
 • Bijna alle themes geschikt voor zowel desktop computers, laptops, tablets en telefoons.
 • Er zijn zowel betaalde als gratis themes!

Themes kun je veranderen vanuit de beheeromgeving. Je kunt makkelijk tussen verschillende themes wisselen om ze allemaal te proberen!

Voorbeelden Nederlandse (dropshipping) Shopify webshops

De webshop van Poeffy, waar je honden en kattenmanden kunt kopen via dropshipping. Betalen kan natuurlijk gewoon met iDEAL, Creditcard, Paypal, Bancontact etc. etc. Deze webshop maakt ook gebruik van de Shopify feature die het mogelijk maakt om kortingcodes in te vullen.

Ook Quint Amsterdam heeft een dropshipping webshop gemaakt met Shopify. Ook daar kun je betalen met iDEAL, Creditcard, etc. etc. Net als bij Poeffy ook hier een stijvol design!

De webwinkel van: Heineken Blade. Zoals je ziet maken ook grote merken gebruik van Shopify! Heinkenen verzendt de Blades natuurlijk direct vanuit hun eigen magazijn.

Sokkenstraat heeft ook een prachtige Shopify webwinkel. Hier kun je betalen met iDEAL, Google Pay, Apple Pay, Creditcard en Paypal. Binnen 2-4 dagen kun je je sokken al in huis hebben!

En zo zijn er wereldwijd meer dan 400.000 Shopify webwinkels.

Shopify functionaliteit uitbreiden

Een van de grote voordelen van Shopify is dat je gebruik kunt maken van het enorme ecosysteem. Door de honderden apps en tientallen themes kun je altijd je ideeën tot uitvoering brengen.

Sommige apps zijn dermate goed dat je ze eigenlijk standaard zou moeten installeren. In dit artikel zetten we ze op een rijtje voor je!

Daarnaast heb je nog allerlei andere handige Shopify apps. Heb je een idee om je webwinkel te verbeteren? Dan is er vaak een app voor!

 • Er zijn gratis en betaalde apps. Voor sommige apps betaal je éénmalig, voor anderen maandelijks.
 • Je installeert apps naar je Shopify webwinkel vanuit de Shopify App Store. Dat is makkelijk, je hoeft alleen op een knop klikken, de rest gaat automatisch.

Conclusie over Shopify

Shopify is perfect voor de startende en gevorderde webwinkeliers en heeft een goede prijs/kwaliteit verhouding. Als je puur kijkt naar de vraag: Wat is Shopify? Dan kom je uit op: Shopify is Webshop Software dat veel gebruikt wordt in Nederland en zeer vaak gebruikt wordt door Dropshippers. 

De software biedt een uitgebreid eco-systeem van themes en apps en maakt het mogelijk om constant door te groeien.

Direct beginnen, geen risico!

Klik en begin met Shopify webwinkel

PROBEER NU 14-DAGEN GRATIS

Probeer nu gratis Shopify ! Je hoeft geen betaalgegevens/creditcard in te vullen!

[mashshare]