CCV Shop Webwinkel Review


In dit artikel vind je alles over CCV Shop. Niet alleen vertellen we je alles over de functionaliteiten, we vertellen je ook of CCV Shop geschikt is voor een beginnende of gevorderde webwinkel eigenaar.

Natuurlijk wil je ook weten hoe CCV Shop zich verhoudt tot de concurrentie en of de prijs-kwaliteitverhouding in orde is.

Wat is CCV Shop?

CCV is een Nederlands bedrijf dat een webwinkelplatform ontwikkelt waarmee je in een handomdraai jouw eigen webwinkel maakt. Dit kun je gratis proberen!

Met CCV Shop kun je in je browser een webshop ontwerpen en beheren. Je hebt geen technische kennis nodig en maandbedragen zijn inclusief webhosting, ondersteuning en updates. Natuurlijk krijg je ook je eigen domeinnaam en email adres.

Bij je CCV Shop webwinkel pakket zit ook de mogelijkheid om gebruik te maken van CCV Online Payments. Hiermee biedt je vanuit hetzelfde account je klanten de mogelijkheid om te betalen met iDEAL, creditcards, Bancontact en PayPal.

CCV Shop is ooit begonnen als Biedmeer. In 2014 is besloten om Biedmeer over te nemen en is het platform verder gegaan als CCV Shop.

In 2019 maakte het webwinkelplatform Luondo bekend dat zij ermee stoppen. Per 1 juli 2020 stopt Luondo helemaal en tot die datum kunnen Luondo webwinkeleigenaren hun webwinkel overzetten naar CCV Shop.

Hoe begin je met je CCV Shop webwinkel?

Voor het maken van je webwinkel met CCV Shop maak je een gratis account aan op de CCV Shop website. Je kunt CCV Shop 21 dagen proberen waarbij je alle functionaliteiten kunt proberen. Het account wordt niet automatisch verlengd.

Vervolgens wordt er gevraagd naar je accountgegevens. De gevraagde gegevens zijn:

 • Een naam voor je webwinkel (deze kun je later weer aanpassen)
 • Jouw email adres om de bevestigingsmail naar te sturen (vul een werkend email adres in, anders kun je niet beginnen!)
 • Een wachtwoord

Vervolgens zie je dat je automatisch het gratis ‘Basic’ pakket krijgt, waarvoor ook geen eenmalige kosten worden gerekend.

Ook moet je akkoord gaan met de Algemene Voorwaarden van CCV Shop en CCV Group.

Als je dat gedaan hebt, wordt je webwinkel aangemaakt. Voor de veiligheid moet je nog je mobiele nummer invullen waar een verificatiecode naar toe wordt gestuurd.

Welke functionaliteiten heeft CCV Shop?

Net als andere webshop pakketten als Shopify, Lightspeed, Jimdo en Jouwweb biedt ook CCV Shop allerlei handige functionaliteiten waarmee je makkelijk en snel je eigen webwinkel start.

Layout

Net als veel andere webwinkelplatforms, werkt CCV Shop ook met thema’s. Dit zijn kant-en-klare ontwerpen die je zelf naar eigen smaak verder kunt aanpassen. Zo heb je een begin en hoef je niet alles helemaal zelf te bedenken.

CCV Shop geeft je de mogelijkheid om kleuren, afbeeldingen en lettertypes aan te passen. Natuurlijk kun je ook je eigen logo toevoegen aan jouw webwinkel.

Standaard werken de CCV Shop designs zowel op een desktop PC, laptop, tablet en mobiele telefoon.

Heb je wat meer technische kennis? Dan kun je ook zelf met HTML en CSS aan de slag om het design van jouw webshop aan te passen.

Heb je geen tijd of kennis om zelf aan de slag te gaan met het design van je webshop? Dan biedt CCV Shop Premium Service MaatwerkDesign, waarbij de CCV Shop designers samen met jou aan de slag gaan.

Wat zijn de betaalmogelijkheden in CCV Shop?

Bij een webshop is het natuurlijk zéér belangrijk dat klanten je kunnen betalen. Dit moet makkelijk en snel gaan, en klanten moeten kunnen kiezen uit hun favoriete betaalmogelijkheid.

CCV Shop betaalmogelijkheden

In Nederland zijn daarom iDEAL, creditcard en PayPal betaalmogelijkheden die je op z’n minst moet aanbieden.

CCV Shop biedt via het eigen CCV Online Payments de mogelijkheid aan om iDEAL, creditcards en PayPal betalingen aan te bieden. Met CCV Online Payments hoef je niet in te loggen bij een derde partij en heb je al je data in dezelfde beheeromgeving.

Ook kunnen CCV Shop eigenaren profiteren van lagere tarieven bij CCV Online Payments.

Biedt CCV Online Payments niet genoeg betaalmogelijkheden? Dan kun je er ook voor kiezen om een betaalprovider (Payment Service Provider – PSP) te koppelen met je webshop.

Bekende betaalproviders die je makkelijk kunt gebruiken met je CCV Shop zijn: Buckaroo, Mollie en Sisow.

Producten toevoegen aan je CCV Shop

In je webwinkel draait het natuurlijk ook om de producten die je wilt verkopen. Bij CCV Shop is het van belangrijk hoeveel producten je wilt verkopen, het bepaalt namelijk wel abonnement je moet nemen.

Je hebt de volgende abonnementen:

 • Pakket Basic – Maximaal 50 producten.
 • Pakket Professional- Maximaal 7500 producten.
 • Enterprise Pakket – onbeperkt

Producten kun je makkelijk toevoegen via je beheeromgeving. Hier kun je ook plaatjes aan toevoegen en product eigenschappen zoals maten en kleuren.

CCV Shop biedt ook de mogelijkheid om producten in bundels te verkopen. Hierbij krijgen klanten korting als ze door jou samengestelde combinaties kopen. Deze combinaties bevatten meerdere producten uit jouw webshop.

Marketing en SEO in CCV Shop

Als je producten hebt, en je klanten kunnen betalen, dan wil je natuurlijk ook dat de producten daadwerkelijk worden verkocht. Daarom is het belangrijk dat een webshop platform ook zorgt dat jouw webwinkel goed te vinden is in Google.

Daarnaast is het van belang dat er goede mogelijkheden zijn om je webwinkel te promoten.

Bij CCV Shop hebben ze rekening gehouden met zoekmachines door gebruik te maken van zoekmachine vriendelijke URLs. Daarnaast kun je pagina’s makkelijk een eigen titel en meta description meegeven.

De promotie functionaliteiten zijn het koppelen met socialmedia accounts en prijsvergelijkers.

Ook kun je:

 • Klanten punten laten sparen bij elke aankoop om te zorgen dat ze bij jou blijven kopen.
 • Kortingcodes aanmaken en die b.v. op je socialmedia accounts plaatsen

CCV Shop App Store

Steeds meer webwinkel platforms komen met een eigen App Store. Hiermee kun je de basis functionaliteiten van de webshop uitbreiden met wat je nodig hebt.

CCV Shop heeft apps voor nieuwsbrieven, het automatiseren van verschillende marketing acties, koppelen aan marktplaatsen als Bol, Marktplaats, Amazon en verschillende prijsvergelijkers.

Ook kun je gebruik maken van essentiële apps als:

 • Sendcloud
 • Mollie als Payment Provider
 • Koppelingen met boekhoud software van Moneybird, Twinfield, Snelstart, Asperion, Exact, E-boekhouden en AFAS.

Is CCV Shop geschikt voor dropshipping?

Bij dropshipping heb je zelf geen voorraad en magazijn. Je bent wederverkoper van een dropship groothandel. Zodra een klant een bestelling bij jou doet, zet jij deze door naar de dropship leverancier die de producten vervolgens naar de klant stuurt.

In principe is alle webshopsoftware geschikt voor dropshipping. Immers zolang je producten kunt verkopen, kun je orders doorgeven aan de dropship leverancier.

Toch is het handig om e.e.a. te automatiseren. Zoals het (automatisch) importeren van producten, directe koppeling met dropship leverancier waardoor orders automatisch worden doorgezet etc.

CCV Shop biedt vanaf pakket Professional de mogelijkheid om te koppelen met dropship groothandels. Hierbij kun je koppelen met meerdere dropship groothandels en hun producten automatisch opnemen in jouw webwinkel.

Als je koppelt met de dropship groothandels via de CCV Shop functionaliteit heb je o.a. de volgende functionaliteit:

 • Producten worden automatisch gesynchroniseerd, dat betekent dat plaatjes en product omschrijvingen altijd actueel zijn.
 • Als klanten een bestelling doen, wordt de order automatisch doorgezet.
 • Je kunt zelf bepalen voor welke prijs je de producten verkoopt.

Is CCV Shop geschikt voor fulfillment?

Bij fulfillment heb je wel zelf voorraad. Maar de voorraad is opgeslagen bij de fulfillment aanbieder. Zodra er een bestelling wordt gedaan in jouw webshop, stuur je order door naar de fulfillment aanbieder.

Deze haalt de producten uit jouw voorraad, pakt ze in en verzend ze. Hierdoor heb jij zelf geen magazijn en personeel nodig voor het verpakken en verzenden van producten.

De voorkeur heeft een automatische koppeling met een fulfillment aanbieder. Hierbij wordt een order automatisch doorgestuurd naar de fulfillment aanbieder die dan direct aan de slag gaat om de bestelling zo snel mogelijk naar jouw klant te sturen.

Met CCV Shop is het mogelijk om automatisch te koppelen met verschillende fulfillment aanbieders. Dit kan met verschillende apps van o.a. picqer en webshopshoporders.nl.

Veel fulfillment aanbieders kunnen ook met hun eigen software koppelen met CCV Shop.

Wat kost CCV Shop?

Bij je CCV Shop betaal je per maand en ga je een jaarcontract aan. Bij alle pakketten komt er ook nog eenmalig een startup fee overheen en de prijzen zijn exclusief BTW.

Hieronder vind je een overzicht van de pakketten die je kunt afnemen bij CCV Shop:

ccv shop pakket prijzen


Van ons krijgt CCV Shop 4 sterren en daarmee is het één van de beste webwinkelplatforms die je kunt kiezen. Je krijgt een zeer compleet pakket. Daarnaast is het direct koppelen met een aantal dropship aanbieders de snelste manier om te beginnen met geld verdienen. Wel is CCV Shop relatief aan de dure kant.

Martijn Heijmans, dropship expert Upyoursales.nl

Voordelen en Nadelen

Voor deze webshop hebben we nog geen voordelen en nadelen ingevuld...

Andere eigenschappen
Pakket L
Gratis Proberen Ja
Opstart kosten €34,95
Wat kost CCV Shop Webwinkel per maand? €50
Minale contractduur jaar
Maximaal aantal producten die je in winkel kunt hebben 15000
Geschiktheid per onderdeel
Geschiktheid voor dropshipping
Prijs / Kwaliteit
Gebruiksgemak
Functionaliteit
Technische kennis benodigd (1 veel / 5 weinig)

We zijn niet verantwoordelijk voor de correctheid van deze informatie. Iets wijzigen? neem contact op!

[mashshare]