Webshop Met IDeal

Foto van Martijn Heijmans - auteur van artikel
Martijn Heijmans - Dropshipping en Webwinkel Expert

Geplaatst: 7 september 2020 in Artikelen Dropshipping artikelen Featured


betaling webshop met ideal

Bij het starten van een webshop is het noodzakelijk dat bezoekers direct goed kunnen betalen. In Nederland is er maar één optie die er toe doet en dat is iDeal, de andere betaalmethodieken zijn niet zo belangrijk als iDeal. Wil je als webshop eigenaar direct met iDeal starten? Dat kan op verschillende manieren. Lees in ons artikel de oplossingen voor de verschillende situaties.

#1: Gratis Webshop met iDeal

In principe heb je een zakelijke bankrekening nodig om volledig samen te kunnen werken met payment service providers. En dus met een iDeal. Er zijn wel wat omwegen zodat je ook met een gratis webshop al met iDeal kan starten. Wel moeten we voor de start van een gratis webshop direct een belangrijke opmerking maken:

⚠ Een gratis webshop is vrijwel onwerkbaar in verhouding tot goedkopere webshops software. Gratis is gewoonweg geen goed begin van jouw webshop avontuur. 

Overigens gaat dit niet in alle gevallen op. Als je wat technischer bent kan je via WordPress & Woocommerce een goede gratis webshop in elkaar klussen, het is daarna wel onmogelijk om daar gratis iDeal op actief te krijgen. Dan moet je dus wel een KvK nummer en zakelijke bankrekening hebben.

het starten via WordPress & Woocommerce is alleen te moeilijk voor 90% van de webshop starters en raden wij dan ook af. Het is beter om gewoonweg een Shopify, Mijnwebwinkel of Jouwweb uit te proberen en te kiezen voor goedkopere pakketten. Bij Jouwweb kan je vrijwel gratis uit de startblokken, wat ook duidelijk te zien is op de huidige prijs pagina van Jouwweb:

jouwweb prijzen

#2: Webshop met iDeal

Een normale webshop draaien met minimale maandelijkse kosten in combinatie met een implementatie van iDeal is makkelijker dan ooit. Op dit vlak kan je allerlei keuzes maken, hoe je de move ook maakt op dit moment kom je altijd wel uit bij Mollie. Kijk maar naar de onderstaande mogelijkheden:

  • Heb je een WordPress webhop met Woocommerce dan staat de Mollie Payments plugin klaar en deze kan je na een registratie bij Mollie eenvoudig activeren.
  • Bij Shopify draai je via Shopify Payments ook via het Mollie platform.
  • Via Jouwweb kan je ook weer via het Mollie platform connectie maken met alle payment providers. Voor Ideal is wel een zakelijke bankrekening vereist.
  • Bij Mijnwebwinkel sluit je iDeal aan via een Mollie, Sisow (alleen bij PRO accounts ) of een Klarna.

#3: Webshop met iDeal zonder KvK

⚠ Let op: Voor het gebruiken van betaalmogelijkheden zoals iDeal is een KvK-inschrijving en een zakelijke bankrekening vereist.

Op dit vlak moet je gewoon verstandig zijn, je via allerlei truken en wat twijfelachtige webshop software KAN je iDeal actief krijgen zonder een KvK inschrijving. Maar waarom zou je dit willen? Dit is niet de moeite waard, je begint namelijk bij de verkeerde webshop software en daar zit je dan aan vast. De tijd die je hieraan besteed is de uitkomst niet waard.

Conclusie Webshop met iDeal

Als je een webshop start met iDeal, moet je simpelweg een KvK nummer hebben. Dan pas kan je echt aan de slag. Ga niet proberen voor een dubbeltje op de eerste rij te zitten maar investeer een beetje in jouw webshop avontuur. Het gaat hier niet om grote investeringen: Met rond de 150 Euro kan je al uit de kosten zijn en werk je simpelweg samen met partners waar je mee kan groeien.

Heb je die KvK registratie? Dan is het allemaal zeer makkelijk. Vrijwel alle webshop software werkt samen met Mollie, dus daar kan je eenvoudig aan de slag.

[mashshare]