Dropshipping Tools: Van Starter Naar Pro

Foto van Martijn Heijmans - auteur van artikel
Martijn Heijmans - Dropshipping en Webwinkel Expert

Geplaatst: 25 januari 2023 in Artikelen Featured


sportwagen verdienen met dropshipping

Iedereen in de wereld van het snelle geld en ook van dropshipping wil zoveel geld verdienen dat je niet meer over geld hoeft na te denken en eenvoudig voor 150 of 200K een sportwagen kunt aanschaffen. Niet iedereen zal dit zomaar bereiken: Anders zou de concurrentie ook zo hevig zijn dat de marges onder druk komen te staan. Sterker nog: Maar een enkeling zal dit bereiken. Degenen die zover komen zijn vaak beginnende ondernemers met een sterke drive voor zelfontwikkeling en optimalisatie. Deze snelle jongens hadden dit geld ook wel in andere niches of bedrijfstakken kunnen verdienen, maar hebben uiteindelijk gekozen voor het dropshippen.

De Dropshipping Tools die wij behandelen worden zowel door starters als professionals gebruikt, wij proberen deze lijst zo up-to-date mogelijk te houden.

Als je online leest over Dropshipping gaat het vaak over een paar dingen: Shopify is fantastisch, via Oberlo kan je goed dropshippen en deze dropship producten zijn het overwegen waard om op te nemen in jouw webshop. We gaan ervan uit dat als je dit artikel leest je dat nu wel weet.. Dat je waarschijnlijk al een Shopify webshop hebt en dat je al meerdere producten hebt uitgeprobeerd maar simpelweg nog niet die knaller hebt gevonden om jouw die (vaak tweedehands) Ferrari op te leveren. 

Top 3 Dropshipping Tools

 • #1 – YouTube ( Social Media Tips ) 

Hoeveel nepguru’s en onzin je ook tegen komt op YouTube over dropshipping elk filmpje maakt jouw dropshipping toch iets completer. Wij hebben YouTube dan ook als tool geselecteerd om succesvol te zijn of worden met dropshipping.

Wij raden af om een duur abonnement te nemen op deze guru’s, maar wij raden iedereen wel aan om veel tijd rond te brengen op YouTube. Al deze filmpjes kunnen jouw dropship methodieken zeker versterken. De openheid die sommige dropshippers op YouTube hebben is echt uniek. Ze lijken het fijn te vinden om te laten zien dat ze gevestigd, stoer en rijk zijn en daarbij helpen ze jou graag verder. Doe hier zeker je voordeel mee, maar let wel op en luister tussen de marketing teksten door en pluk alleen dat uit de filmpjes wat je echt verder kan helpen. Vergeet nooit het volgende:

Dropshippers en Guru’s zouden NOOIT cursussen verkopen als ze zelf zoveel zouden verdienen aan Dropshipping als ze aangeven in die ’teasers’ om jou over te halen om die cursus af te nemen. Denk daaraan… Bij verkopers van cursussen zit je eigenlijk vaak al bij de mensen die ‘niet slagen’. Ongeacht de screenshots. ( niets is makkelijker te faken dan een screenshot )

 • #2 – Mangools KW Finder

Hey, Mangools, wat is dat!?… Een tool die je normaal niet tegen komt op lijstjes van Dropship Tools en tips en tricks. Mede omdat je met Mangools net een niveau dieper moet denken dan de standaard tips. Mangools bestaat uit 5 tools, waarvan er voor dropshipping ééntje super nuttig is (KW Finder) en de rest redelijk nuttig, maar niet altijd voor Dropshipping (wel voor webshop eigenaren). Als je dit artikel leest en bij deze zin bent aangekomen gaan we ervan uit dat je wel weet dat het voor dropshipping product selectie belangrijk is om problemen op te lossen en dus consumenten te helpen, dan kan je echt de top producten vinden. Wat als je zou kunnen weten wat die problemen zijn en hoe men hier naar zoekt? Dan kan je via producten en product omschrijvingen inspelen op de zoekbehoefte van consumenten… KWFinder van Mangools is dan de oplossing.

Mangools KW Finder zou zo maar net even dat dingetje kunnen zijn wat je nog mist in jouw dropship skillset.

Hier een voorbeeld, wat als je zoekt op een probleemformulering van consumenten, bijvoorbeeld: “Wat te doen tegen” en dan de selectie te zetten op zoekvolume, dan komen er 1000’en producten uit het systeem rollen met daarbij zoekvolumes, trends, kosten per klik voor advertenties in google, concurrentie op het keyword en alles wat jij moet weten om een goed niche te vinden:

wat te doen tegen dropshipping

En dit is maar één keyword onderzoek en maar één mogelijkheid van de tool. De diepte van deze tool met daarbij de lage maandelijkse prijs is echt bizar..

Bovenal is Mangools 10 dagen gratis uit te proberen. Zelf werken wij met een Premiumplan en dit helpt ons enorm bij het managen van dit soort websites. Ga serieus eens met deze tool spelen, je zal versteld staan van de functionaliteiten en data die je hieruit kan trekken.

 • #3 – Semrush

Wil je Semrush goed gaan gebruiken als dropshipper dan moet je ook net als Mangools weer één stapje verder zijn, Semrush werkt namelijk niet goed als je jouw concurrenten niet kent. Het is namelijk de perfecte tool om jouw concurrenten te scannen en te zien welke producten en dus pages hard lopen. Je moet wel bekend zijn in de markt om te weten wat er speelt en deze tool is daarom niet interessant voor complete beginners. De tool kent oneindig veel meer functionaliteiten, met voornamelijk interessante SEO inzichten, maar is ook bizar goed bruikbaar als spy tool om op product ideeën te komen. Hier een voorbeeld van een random webshop, je kan natuurlijk elke webshop scannen en bekijken.

semrush analyse webshop

Ook super interessant om juist de bekendste dropshippers uit Amerika te bekijken en te scannen. Dit kan ook bij een Bol.com, Coolblue, Aliexpress ;), of gerichte webshops in de niches waar jij actief bent. Hardlopers kan je met een tool als Semrush eenvoudig vinden.

Wel belangrijk om te vermelden: Semrush is niet de goedkoopste tool in de markt.. Kan bij actief gebruik richting de € 100 per maand gaan. Wel één van de populairste overigens voor grote webshops en SEO specialisten. Je kan simpelweg ‘alles’ inzien.

De Beste Dropshipping Tools voor Pro’s

Dropshipping Software

 • Spocket: Eén van de grootste dropshipping tools vol met groothandelaars en distributeurs van hoogwaardige VS / EU-producten om voor jou dropshipping over de hele wereld te vergemakkelijken. Een plugin die net een ander assortiment heeft dan Oberlo en daardoor jou een meer uniek aanbod kan laten gebruiken.
 • Oberlo: Met Oberlo kan je  eenvoudig producten van leveranciers rechtstreeks in uw Shopify-winkel importeren en rechtstreeks naar uw klanten verzenden – met slechts een paar klikken. Alles vanuit de AliExpress database. Bovenal is Oberlo geheel gratis! 
 • Shopify: Nu wel vaak genoeg besproken, zeer effectieve dropshipping software voor starters maar ook voor grotere / bekendere dropshippers.
 • Dropified: Dropified Dropshipping Software biedt je wat je nodig hebt om best verkopende producten in je e-commerce winkel te vermelden en te vervullen. Ook op basis van de Aliexpress database.
 • AliOrders: De Ali Orders app heeft wat minder functionaliteiten dan bijvoorbeeld Oberlo en is alleen gericht op het dropshippen van AliExpress producten. Wil je daarentegen alleen met Aliexpress werken dan is Aliorders wel een goede oplossing.
 • Woodropship: Als je Woocommerce eenvoudig wilt koppelen aan Aliexpress ( Dus oa. WordPress koppelen met dropshipping ) Dan is Woodropship een goede oplossing, wij hebben zelf geen ervaring met deze plugin.
 • Modalyst: Werkt voornamelijk goed in de US, sterk op het vlak van Private Labels.

Printing on Demand Software

 • Printful: Printful produceert en print kleding met jouw design. Jij ontwerpt. Printful doet de rest. Nederlands bedrijf met razendsnelle productie en verzending. Ook in Nederland steeds meer gebruikt POD ( Printing on Demand ) is een nieuwe en veel gebruikte vorm van Dropshipping.
 • Printify: ook een Shopify Print on Demand plugin

Dropshipping Design

 • Canva: De makkelijkste tool in de markt voor het design van plaatjes, foto’s en video’s voor jouw advertentie kanalen van Dropshipping.

Verzenden en Retourneren

 • Sendcloud: Wil je zelf ook gaan verzenden? Automatiseer je gehele verzendproces via een tool als Sendcloud. Bespaar via Sendcoud tijd & geld.  Gebruik PostNL, DHL, DPD, UPS en meer. Gratis webshop plugins. PostNL, DHL, DPD en meer. Services: flexibele checkout, servicepuntenkiezer, orders verwerken.

Producten Vinden voor Dropshipping

 • E Com Hunt: Met Ecomhunt kun je gemakkelijk producten vinden waarvan is bewezen dat ze verkopen, goede overzichten van winnende producten. Veel gebruikt door professionele Dropshippers. Lijkt van de ‘product finding’ tools op dit moment één van de populairste te zijn. Weinig negatieve reviews.
 • DropShip Spy: Eén van de meest uitgebreide assortiment dropshipping-tools. Info en toegang tot de populairste producten, bespioneer  concurrenten, ontvang realtime productverkoopcijfers en maak eenvoudig connectie met alle beschikbare data. Vooral voor geavanceerdere Dropshippers met veel producten. De ratings van deze plugin zijn wel een grote mix van positief en negatief.
 • Ali Hunter: Zeer sterk in opkomst in de Product Spy Apps voor Dropshippers. Strakke tool met heel veel data. Reviews zijn op dit moment niet zeer goed. 3,7 uit 5 rating bij de Shopify Apps.
 • Salehoo: Groothandel leverancierslijst: zoek 8000+ geverifieerde groothandels- en dropship-bedrijven voor goedkope productinkoop. Speciaal ontworpen voor eBay en voornamelijk Amazon users. Niet super geschikt voor Nederlandse Dropshippers, zeker wel een must voor internationale Amazon dropshippers. Als je de reviews leest van Salehoo: Voornamelijk interessant voor Amazon dropshipping.

Al met al is het op dit moment misschien wel beter om als je alleen in Nederland actief bent KW finder te gebruiken + gezond verstand en andere strategieën voor het vinden van producten om te dropshippen.

Algemene Dropshipping Support Tools

 • Google Zoekwoordplanner: Is absoluut niet zo lekker in gebruik als een KW Finder van Mangools. Jaren geleden was de Zoekwoordplanner van Google veel nuttiger nu is het een soort van marketing tool geworden van Google Ads.
 • Google Trends: Ook hier dezelfde opmerking als de Google Zoekwoordplanner: KW Finder van Mangools geeft betere en actuelere inzichten in Trends dan de Google Trends tool zelf. Zelf hebben wij Google Trends veel gebruikt maar zijn we nu toch echt wel over naar KW Finder.
 • Amazon Bestsellers: Bekijk bij Amazon wat de hardlopers zijn!
 • Smar7Express: Bizar positieve reviews, in 2017 & 2018 waren deze negatief. Zeer eenvoudige import & Fulfilment tool op basis van Shopify.

Nog meer tools die vaak gebruikt worden maar die wij nog niet uitgebreid behandeld hebben. 

 • WatchCount.com
 • E-mailsoftware: Mailchimp
 • E-mailsoftware: Drip
 • E-mailsoftware: AWeber
 • Sociale media: Hootsuite – Ideaal voor automatische social media placements.
 • Automatisering: Zapier – Prachtige tool als je echt verder wilt komen als online Expert, je kan met deze tool alles automatiseren. Echt prachtig als je het werkend kan krijgen.
 • Helpdesk: Zendesk
 • Inventory Source
 • Spreadr
 • Shopify Business Name Generator – Handige tool voor het verzinnen van een naam.

Dropshipping Tools die wij nu niet zouden gebruiken:

 • E-Sniper Product Research: “Honestly, don’t even think about getting close to this page their customer service is nonexistent. “
 • DSM Dropshipping Tool: – Weinig Reviews, en degene die je vindt zijn negatief: “This is not only the worst tool you can get for dropshipping (it does not work at all, basically and scam) but also customer service is very unprofessional and unethical “

Conclusie Dropshipping Tools

Als je verder wilt met Dropshipping ga je het  zonder tools niet redden, je moet wat durven te investeren in deze tools om verder te komen en te begrijpen wat voor jou wel of niet werkt. Als je in totaal een budget reserveert van € 1000 voor tools in jouw eerste dropship jaar dan kan je veel uittesten en zullen deze tools zeker bijdragen aan jouw succes. Wil je goedkoop beginnen denk dan een tenminste één tool voor het vinden van producten (bijv. Dropship Spy) en één tool voor keyword research. (Een duidelijke keuze is dan KWfinder ) Heb je meer budget begin dan plugins als Spocket & Semrush. Wij blijven deze lijst updaten en in de gaten houden en gaan in de toekomst veel meer reviews plaatsen van deze Dropshipping Tools.

[mashshare]