Kun Je Met Shopify IDEAL Betalingen Ontvangen In 2024?

Foto van Martijn Heijmans - auteur van artikel
Martijn Heijmans - Dropshipping en Webwinkel Expert

Geplaatst: 4 januari 2020 in Dossiers Featured Shopify


Heb je informatie gevonden over het internationale webwinkel platform Shopify? En wil je weten of iDEAL en Shopify samen kunnen gaan?

We kunnen duidelijk zijn, JA, je kunt iDEAL betalingen ontvangen in je Shopify webshop en je kunt het simpel en snel instellen. Naast iDEAL kun je ook creditcard, Paypal, bankoverschrijvingen, Google Pay, Apple Pay, Klarna en nog veel meer betaalmogelijkheden gebruiken.

In dit artikel vertellen we je alles over het maken van een Shopify webshop waar je klanten met iDEAL kunnen betalen. Wil je direct iDEAL aan je Shopify webwinkel toevoegen, lees dan verder!

Over Shopify

Shopify is een Canadees bedrijf dat hard aan de weg timmert. Inmiddels is het wereldwijd het meest gebruikte webshop platform. Waar het bedrijf eerder vooral op Noord-Amerika was gericht, begint het ook steeds meer oog te krijgen voor de Europese markt.

Shopify blinkt uit in gebruiksgemak, terwijl de mogelijkheden bijna onbeperkt zijn. Daarmee is het geschikt voor zowel beginnende, als gevorderde webwinkel eigenaren.

Wil je het eens proberen? Dat kan 14 dagen geheel gratis, je hoeft niet eens je betaalgegevens in te vullen.

Direct beginnen, geen risico!

Klik en maak Shopify webshop

PROBEER NU 14-DAGEN GRATIS

Probeer Shopify nu gratis! Je hoeft geen betaalgegevens/creditcard in te vullen!

Inmiddels is Shopify al vertaald in enkele Europese talen zoals Duits, Spaans, Frans en Italiaans. Recent is daar ook Nederlands bijgekomen.

Ook is het makkelijker geworden voor Nederlanders die een Shopify webwinkel willen starten om iDEAL betalingen te ontvangen.

Update 2020: De makkelijkste optie – iDEAL met Shopify Pay

Sinds begin 2020 is het mogelijk om klanten te laten betalen via iDEAL, creditcard, Apple Pay en Google Pay zonder gebruik te maken van een derde partij.

Shopify Payments is beschikbaar gekomen en kan worden aangezet in de beheeromgeving van je Shopify Webshop.

Volg de volgende twee stappen en in een paar minuten kun je iDEAL, Creditcard, Paypal, Apple Pay en Google Pay betalingen ontvangen in je Shopify webwinkel.

Stap 1 – Shopify Payments Aanzetten

Optie 1

Het instellen is heel makkelijk. Je kunt er komen door de Shopify Payments pagina te bezoeken, en dan klik je op: ‘Login to setup Shopify Payments’.

Vervolgens kom je op onderstaande pagina uit. Klik hier op ‘Switch to Shopify Payments’.

Optie 2

Een andere mogelijkheid is via de instellingen(settings) van je Shopify webwinkel. Klik op ‘Settings’ onderaan de beheerpagina van je Shopify shop, en vervolgens op Payment Providers.

Stap 2 – Shopify Payments Instellen

Vervolgens kom je terecht op onderstaande pagina:

Wil je het nu mogelijk maken om iDEAL betalingen te ontvangen, klik dan op de blauwe knop ‘Complete account setup’.

Je komt nu terecht op een pagina met een formulier. Dit moet er zo uit zien als het plaatje hieronder.

Hier moet je informatie invullen. Vul hier je adres gegevens, BSN nummer, KVK nummer, BTW nummer en de rest van de gegevens in.

Verder vul je bij ‘Customer Billing Statement’ in hoe klanten de aankopen bij jouw webshop terugzien in hun internetbankieren/bankafschrift. Wij raden aan om de naam van je webwinkel te gebruiken. Zo is het voor klanten duidelijk dat het geld dat van hun rekening is afgeschreven een betaling aan jouw webwinkel was.

Verder moet je natuurlijk je eigen bankrekeningnummer invullen, zodat betalingen naar jou kunnen worden overgemaakt!

Maak een account aan en probeer het direct!

Heb je al een Shopify webshop?

PROBEER NU 14-DAGEN GRATIS

Probeer Shopify nu gratis! Je hoeft geen betaalgegevens/creditcard in te vullen!

Mogelijkheid 2 – Shopify met iDEAL via Payment Provider (Mollie)

Het is ook mogelijk om iDEAL betalingen te ontvangen door gebruik te maken van Payment Providers. Een voordeel is dat je hiermee nog veel meer betaalmogelijkheden kunt aanbieden. Shopify Payments laat klanten betalen met iDEAL, Paypal, Creditcards, Apple Pay en Google Pay.

Payment Providers hebben als voordeel dat ze veel meer betaalmogelijkheden aan kunnen bieden, zoals Klarna, cadeaukaarten, en betaalmogelijkheden die veel gebruikt worden in andere landen zoals Bancontact in Belgie of EPS in Oostenrijk.

Voor de Nederlandse markt is er weinig voordeel aan het gebruiken van een Payment Provicder omdat Shopify Payments zo handig is. Voor de meeste Shopify webshops is Shopify Payments dan ook de beste optie.

Mocht dit niet voldoende voor je zijn, lees dan verder over hoe je een Payment Provider instelt!

Shopify geeft een overzicht van zogenaamde payment providers. Dit zijn dienstverleners die veel gebruikte betaalmethodes in Nederland ondersteunen.

Een payment provider is een bedrijf die meerdere betaalmethodes tegelijk aanbiedt. Dit maakt het ontvangen van betalingen makkelijker. Als ze niet bestonden moest je als (aankomende) webwinkelier een apart contract afsluiten voor elke betaalmogelijkheid.

De payment provider heeft al deze contracten al afgesloten. Daardoor kun jij alle door de payment provider aangeboden betaalmogelijkheden aanbieden in je webwinkel. Omdat de payment providers vele transacties afhandelen krijgen ze volumekorting. Daarom is een payment provider goedkoper dan wanneer je zelf elk contract afzonderlijk zou moeten afsluiten.

Het is dan ook bijna standaard dat een webwinkel gebruik maakt van een payment provider. Ook grote webshops als Zalando, Bijenkorf en Coolblue even vele anderen maken er gebruik van.

Wil je Shopify iDEAL betalingen ontvangen, kies dan één uit het overzicht van Nederland ondersteunende payment providers dat Shopify op hun website heeft staan.

Hoe integreer je iDEAL via een Payment Provider in je Shopify webwinkel

De ene payment provider integreert makkelijker met Shopify dan de ander. Omdat het voor de beginnende webshop eigenaar niet veel uitmaakt welke payment provider je kiest (pas bij zeer veel bestellingen loont het om te gaan vergelijken) , raden we je aan om vooral te kijken welke payment provider het makkelijkste te gebruiken is.

Wanneer je de stappen volgt die deze payment providers op hun website hebben gezet, dan zul je zonder problemen iDEAL betalingen kunnen ontvangen met Shopify.

Wil je het helemaal makkelijk? In dit artikel leren wij je stap-voor-stap hoe je Mollie instelt als Payment Provider in Shopify.

Naast iDEAL kun je met deze payment providers ook creditcard en Paypal betalingen ontvangen. Vaak bieden ze nog meer betaalmogelijkheden, zoals b.v. achteraf betalen met Afterpay of Klarna.

Naast het ontvangen van iDEAL betalingen met Shopify, is het aan te raden om je Shopify winkel nog meer aan te passen voor Nederlandse klanten.

Maak je Shopify webwinkel nog geschikter voor Nederlandse klanten

Met de volgende stap-voor-stap handleidingen maak jij je Shopify webshop helemaal gereed voor het ontvangen van Nederlandse klanten

Vergeet niet, Shopify kun je 14 dagen gratis proberen.

[mashshare]