Welke Producten Zijn Heel Geschikt Voor Dropshippen? – Met 11 Bestseller Tips

Foto van Martijn Heijmans - auteur van artikel
Martijn Heijmans - Dropshipping en Webwinkel Expert

Geplaatst: 19 juni 2019 in Artikelen


In dit artikel vind je zaken waar je op moet letten als je producten gaat uitzoeken die je wilt dropshippen. Onderaan vindt je ook nog een lijst met producten die wij zeer geschikt vinden voor dropshippen!

Als je hebt besloten dat dropshippen voor jou inderdaad een makkelijke en snelle manier is om geld te verdienen, is de volgende vraag, welke producten ga ik verkopen?

Er zijn een aantal tools die je daarmee kunnen helpen, maar er zijn ook een aantal zaken die goed zijn om te weten. Sommige producten kun je bijvoorbeeld beter niet dropshippen.

Daarnaast zijn er ook nog wat andere dingen om op te letten als je dropship producten wilt verkopen van buitenlandse leveranciers. Hierbij onze tips om jou te helpen met het vinden producten die geschikt zijn voor dropshippen.

Tip 1: Zoek een nichemarkt

Een nichemarkt is een specifiek deel van de markt waarin je producten verkoopt. Het is verstandig om je te specialiseren in een specifieke productgroep, hiermee bedoelen we bijvoorbeeld lampen, horloges of smartphones.

Direct beginnen, geen risico!

Klik en maak dropship webshop

PROBEER NU 14-DAGEN GRATIS

Probeer nu gratis Shopify en Oberlo! Je hoeft geen betaalgegevens/creditcard in te vullen!

Door je op een niche te richten en alleen producten uit die niche te verkopen snapt een potentiële koper direct wat hij van je winkel kan verwachten. Pas daar ook je domeinnaam op aan, b.v. lampenstunter.nl, herenhorloges.nl of smartphonetopper.nl.

Naast de specifieke productgroep kun je natuurlijk ook accessoires erbij verkopen, zoals hoesjes en onderhouds en schoonmaakmiddelen.

Tip 2: Producten met een hoge winstmarge en/of weinig concurrentie

Heel logisch, maar toch vaak vergeten, kies een product waar je per verkoop een gezonde marge op kunt pakken. De marge is je winst, en daar doe je het allemaal voor.

Zoek daarom uit of er concurrenten zijn die dezelfde producten verkopen, en hoeveel zij ervoor vragen. Als er veel concurrentie is, zul je zien dat de marges klein zijn, en kun je beter een ander product uitzoeken.

Gelukkig hoef je niet alles zelf te doen. Er zijn enkele betaalde diensten die de markt voor je in de gaten houden. Als je op zo’n dienst abonneert krijg je toegang tot hun data.

Die data omvat bijvoorbeeld:

 • Meest winstgevende producten.
 • Meest populaire producten.
 • Hoeveel concurrentie verkoopt een product ook.
 • Hoe adverteert de concurrentie het product en wat is de meest succesvolle advertentie.
 • Welke prijs je het beste kunt vragen.
 • Elke dag nieuwe producten waarmee je makkelijk en snel winst kunt maken
 • Het opsporen van producten die zéér waarschijnlijk viraal gaan, voordat ze daadwerkelijk viraal

Meer informatie over deze handige diensten kun je vinden in het artikel: Hoe vind je winstgevende, unieke producten met hoge marges?

Tip 3: Let op bij een dropship leverancier uit het buitenland

Als je producten dropshipped uit het buitenland, zorg dan dat je op de hoogte bent van de regels. De belastingdienst voert namelijk controles uit en mag pakketjes open maken, als je de regels niet goed kent, moeten je klanten soms fors bijbetalen.

Dropship je met producten die worden verzonden vanuit de Europese Unie dan zijn er geen restricties en kun je onbeperkt goederen invoeren zoals we binnen de wet vallen.

Worden producten verzonden uit een land buiten de Europese Unie? Dan gelden de volgende regels:

 • Bij een waarde van tot en met €22 betaal je geen invoerrechten en geen BTW
 • Vanaf een waarde van €22 tot en met €150 betaal je geen invoerrechten, maar wel BTW en daardoor vaak ook afhandelingskosten.
  • Voorbeeld: bij een pakket met een waarde van €100, betaal je al snel 100 + 21% BTW en afhandelingskosten van het postbedrijf (PostNL vraagt b.v. €13). Zo kost een pakket van €100, ineens €134 voor de klant
  • Let op: 5 producten van €20 in 1 pakket worden door de Douane als geheel gezien, en daar moet dan ook BTW en afhandelingskosten over worden afgedragen
 • Bij een waarde van meer dan €150 betaal je invoerrechten, BTW en afhandelingskosten
  • Invoerrechten verschillen per productgroep, de Belastingdienst heeft een overzicht op hun website.
  • Voorbeeld, een horloge met een waarde van €200 wordt uit China verstuurd met PostNL. De klant betaald dan €200 aan jou + 21% BTW en 4,5% aan de Belastingdienst/Douane. Daarnaast moet de klant ook nog €13 afhandelingskosten aan PostNL betalen. Een horloge van €200 kost de klant dan ongeveer €266. Een vervelende verrassing!

Wil je dus dropshippen van een leverancier buiten de Europese Unie, kijk dan of je producten kunt vinden die minder dan €22 waard zijn.

Je kunt ook de webwinkel vragen om de waarde op het pakket te zetten, is een product b.v. €40 waard, dan kun je vragen of ze €20 op willen zetten als waarde. Dit is nog steeds een risico, de Douane kan het er niet mee eens zijn en je toch aanslaan voor een hoger bedrag.

Tip 4. Denk om de retouren

Afhankelijk van de afspraken met je leverancier, ben jij wel of niet verantwoordelijk voor de retouren. Dit is een belangrijk punt. Verkoop je namelijk dure producten, dan kan het zijn dat een klant die terugstuurt en jij hem zijn geld terug moet geven.

Als wederverkoper van de dropship leverancier ben jij een zakelijke klant waarbij het retourrecht van de wet koop op afstand niet geldt. Dat betekent dat jouw klant het product in de retourperiode, zonder opgaaf van redenen mag retourneren.

Maar, ondanks dat je geen recht hebt op retourneren, zijn er veel (dropship)groothandels en andere leveranciers die toch retouren aannemen. Mocht het niet op hun website staan, dan kun je de leverancier ook altijd mailen en proberen een afspraak te maken dat ze retouren weer innemen en geld teruggeven.

Tip 5: Denk om de service die je mogelijk moet verlenen

Als dropship winkelier ben je verantwoordelijk voor de klantenservice, over het algemeen zal de dropship leverancier dit niet op zich nemen. In het geval van een buitenlandse leverancier kan het ook zijn dat ze helemaal geen andere taal spreken.

Sommige producten, zoals elektronica gaan sneller stuk en zijn ingewikkelder, daarom kan het veel tijd kosten om vragen en serviceaanvragen van klanten af te handelen. Heb je daar geen zin in? Kies dan relatief eenvoudige producten. (Zoals in onze lijst onderaan deze pagina)

Tip 6: Denk om de veiligheid en kwaliteit

Producten uit andere landen hoeven niet altijd aan de strenge eisen te voldoen die we in Nederland gewend zijn. Daarom is het verstandig geen producten te dropshippen die je moet innemen, op je lichaam huid aanbrengen of waar baby’s of jonge kinderen mee spelen.

Denk hierbij aan voedsel, voedingssupplementen, medicijnen, cosmetica, en baby speelgoed, etc.

Tip 7: De levertijd van producten uit b.v. China verkorten

Een nadeel van leveranciers uit het buitenland kan zijn dat klanten lang moeten wachten. Levertijden van enkele weken zijn geen uitzondering.

Toch is het niet moeilijk om de levertijd te verkorten. Het is verleidelijk om altijd voor de gratis verzendoptie te kiezen. Maar als je een iets duurdere verzendmethode kiest kan het pakketje vaak binnen week geleverd worden.

Zorg daarom dat je in de marge van de producten een kleine opslag voor andere verzendopties berekent.

PostNL heeft namelijk een partnership met AliExpress. Als je kiest voor AliExpress Standard Shipping, maak je daar gebruik van en komt je pakketje veel sneller aan.

Zoals gezegd, wil je hiervan gebruik maken, dan is het wel nodig om te zorgen dat je hiermee rekening houdt in de verkoopprijs van je producten. De AliExpress Standard Shipping optie is soms tientallen centen, tot een klein aantal EURO´s duurder. Soms heb je geluk, en is het gewoon de standaard gratis optie.

Fijn is ook dat bij AliExpress Standard Shipping je een track en trace code krijgt zodat jij en klant op de hoogte worden gehouden van de status van het pakket. Dit kan veel gezeur voorkomen.

Deze producten zijn erg geschikt voor dropshippen uit b.v. China

Hieronder volgt een lijstje met producten die zeer geschikt zijn om te dropshippen vanuit China. We hebben ook een link naar zo’n product geplaatst om je een idee te geven.

Zorg verder dat je onze hierboven beschreven tips in acht neemt. He beste is om producten met een waarde van minder dan €22 te zoeken (laat grotere bestellingen in aparte pakketjes komen, verzendkosten zijn vaak toch gratis).

Daarbij zijn dit producten waar je veel winst op kunt maken, die niet vaak retour komen, en anders makkelijk weer opnieuw te verkopen zijn. Het zijn ookt eenvoudige producten waardoor je geen moeilijke vragen krijgt en die mensen vaak wel op kunnen/willen wachten.

Voorbeeld producten, klik ook door naar de respectievelijke categorieën voor heel veel keus.

Veel success met het vinden van geschikte producten die jij wilt verkopen in je dropship webshop!

[mashshare]