Shopify Inmiddels Meer Waard Dan Ebay

Foto van Martijn Heijmans - auteur van artikel
Martijn Heijmans - Dropshipping en Webwinkel Expert

Geplaatst: 24 augustus 2019 in Webshop Nieuws


Toen Amazon ongeveer 20 jaar geleden begon als een kleine boekwinkel, was eBay veruit de grootste speler in e-commerce, dankzij de handige veiling gebaseerde marktplaats.

Al liet eBay een gestaag groei zien, Amazon groeide sneller en is nu de duidelijke e-commerce koning.

Maar de laatste jaren is de Canadese e-commerce gigant Shopify aan zijn stoelpoten aan het knagen. Een duidelijk teken aan de wand is dat de marktwaarde van Shopify inmiddels die van eBay heeft ingehaald.

Shopify ging in 2015 naar de beurs en is over de jaren flink gegroeid. Vooral 2019 lijkt een zeer succesvol jaar te worden, het aandeel Shopify is inmiddels meer dan 150% in waarde gestegen.

>> Shopify proberen? Probeer het 14-dagen helemaal gratis! <<
Nieuw in Nederland, wereldwijd miljoenen gebruikers! Direct beginnen, gegarandeerd zonder risico, geen creditcard nodig.

De totale marktwaarde van Shopify is inmiddels meer dan 40 miljard dollar, wat meer is dan e-commerce gigant eBay op dit moment.

Het is zelfs zo, dat Shopify word gezien als de meeste waarschijnlijke concurrent van Amazon de komende jaren. Amazon´s model van alles verkopen lijkt zijn nadelen te hebben, en meer en meer grote Amazon verkopers zijn hun eigen webshop gestart, onafhankelijk van het grote Amerikaanse shopping platform.

Shopify is daarbij handig, omdat het webwinkel eigenaren de mogelijkheid geeft om een geavanceerde webwinkel te starten, zonder daarbij nog Amazon nodig te hebben. Ook kleine webwinkeliers, kunnen voor een relatief klein bedrag een webwinkel starten met alle benodigde functionaliteit en betalingsmogelijkheden.

Omdat Shopify nergens wordt genoemd op webwinkels die gebruik maken van het Shopify platform, is het een vrij onbekende speler. Ook al hebben mensen inmiddels meer dan 40 miljard dollar uitgegeven op Shopify webwinkels.

Voor webwinkeliers is dit een voordeel, omdat ze zo veel meer controle hebben over hun business, en dat is het grootste voordeel van Shopify vergeleken met Amazon.

Shopify is inmiddels klaar om Amazon uit te dagen en de eerste plek in de wereldwijde e-commerce business over te nemen.

[mashshare]