Wat Is Drop Servicing? De Ultieme Guide Met Essentiële Infomatie

Foto van Martijn Heijmans - auteur van artikel
Martijn Heijmans - Dropshipping en Webwinkel Expert

Geplaatst: 6 oktober 2019 in Artikelen


Misschien heb je gehoord van dropshipping. Misschien heb je zelfs naar informatie gezocht om te zien of het wat voor je is. Denk je dat dropshipping niets voor jou is? Misschien is dropservicing dat wel!

Dropservicing is een methode om geld te verdienen die op dropshipping lijkt. Maar het verschil is dat je échte fysieke producten verkoopt. In plaats daarvan verkoop je diensten.

Drop servicing heeft hetzelfde voordeel als dropshipping. Jij doet het werk niet, iemand anders verleent de dienst. Jij zorgt dat de dienst verkocht wordt en iemand anders gaat aan de slag.

Drop servicing is dus het bemiddelen tussen iemand die een dienst zoekt, en iemand die een dienst aanbiedt.

Jij bepaalt hoeveel extra winst je maakt op de diensten van de aanbieder! Dat is makkelijk geld verdienen.

Wat is dropservicing?

Dropservicing kun je zien als bemiddeling in diensten. Jij vindt klanten die een dienst nodig hebben. Die klanten weten niet dat jij de dienst verleent, maar dat iemand anders dat voor je doet.

Het is ook gebruikelijk bij het bouwen van een huis. Jij doet zaken met de aannemer en tekent een contract met hem. Maar de aannemer huurt meestal mensen in. B.v. mensen die de badkamer installeren en de elektriciteit aanleggen.

De aannemer is jouw aanspreekpunt en diegene met wie jij contact hebt over alles.

Op het internet zijn er mensen die webdesigners, zoekmachine specialisten, of programmeurs zoeken. Als die mensen nou de dienst afnemen bij jou, en jij daar een passende freelancer bij zoekt, dan doe je aan drop servicing.

Als jij weet wat die freelancer voor prijs vraagt, dan kun je daar winst op maken. Bijvoorbeeld door een ‘bemiddelingsvergoeding’ te vragen.

Zo verdien jij geld aan het werk dat iemand anders voor je doet!

Wat kun je drop servicen?

In principe kun je alle diensten die je kunt bedenken drop servicen. Maar het is belangrijk dat je iets neemt waar je wat van weet. Je hoeft er geen expert in te zijn, maar je moet er genoeg van weten om de klant te begrijpen en de freelancer goede instructies te geven.

Ideeën voor diensten die je kunt drop servicen:

 • Schrijvers voor websites
 • Webdesigners
 • Programmeurs
 • Social media expert
 • Zoekmachine marketing expert
 • Video editor
 • Vertaler
 • Logo ontwerper

Zoals je ziet, er mogelijkheden zijn eindeloos!

Je zou er ook voor kunnen kiezen om diensten aan te bieden die niet online zijn zoals:

 • Hovenier
 • Ontstoppingsbedrijf
 • Slotenmaker
 • Schoonmaker
 • Strijkservice
 • Klusjesman

Als je er maar in kunt bemiddelen!

Wat heb je nodig om te beginnen met drop servicing?

Om te beginnen moet je weten waar je mensen kunt vinden om de diensten te verlenen. Misschien zijn er mensen om je heen die een dienst verlenen waar je in kunt bemiddelen.

Anders kun je b.v. zoeken op Marktplaats.nl, Freelancer.nl, Jellow.nl en Hoofdkraan.nl.

Waar beschikbaar, kijk goed naar reviews op die websites. Zoek ook op sociale media en natuurlijk op Google voor je met iemand in zee gaat.

Wat je ook nodig hebt, is een platform om de diensten te verkopen. Je kunt dit op social media doen, maar bij diensten is vertrouwen heel belangrijk.

Daarom maak je natuurlijk een professioneel ogende webwinkel waar je de diensten aanbied.

Wij raden Shopify aan om snel en makkelijk een webwinkel te maken. In een paar kliks heb je een professioneel ogende webshop waar mensen je kunnen betalen met b.v. iDEAL, Paypal of creditcard.

En het beste, Shopify kun je nu 90 dagen gratis proberen!

Direct beginnen, geen risico!

Maak je eigen webshop

PROBEER NU GRATIS

Probeer nu gratis Shopify! Je hoeft geen betaalgegevens/creditcard in te vullen!

Shopify kan worden gebruikt om fysieke goederen (die je kunt vastpakken) te verkopen. Maar je kunt natuurlijk ook geld verdienen met Shopify door er diensten op te verkopen met drop servicing!

Wat kun je niet doen met drop servicing?

Met drop servicing kun je allerlei diensten aanbieden, maar het is wel van belang dat je weet wat je verkoopt. Als een potentiële klant een dienst van je wilt afnemen is het belangrijk dat je in ieder geval simpele vragen kunt beantwoorden.

Je kunt ook niet teveel beloven aan klanten. De freelancer doet immers het werk, en het kan zijn dat hij of zij meer tijd nodig heeft.

Tel daarom altijd ruim extra tijd op bij de tijd die freelancer als indicatie geeft.

Of stel je voor dat de freelancer er een potje van maakt, en jij een andere moet zoeken!

Wat zijn de kosten om met drop servicing te beginnen?

Je hoeft bijna niets te investeren als je wilt beginnen met dropservicing. Alles wat je nodig hebt is een professioneel ogende webshop, en bij Shopify heb je die al voor $29 (+/- €27) per maand.

Samengevat

Drop servicing is een handige manier om geld te verdienen!

[mashshare]