Shopify Begint Met Aanbieden Van Fulfillment

Foto van Martijn Heijmans - auteur van artikel
Martijn Heijmans - Dropshipping en Webwinkel Expert

Geplaatst: 22 juli 2019 in Dossiers Shopify


De Canadese online webshop gigant Shopify is begonnen met het zogenaamde ‘Shopify Fulfillment Network’, waarbij het bedrijf zijn eigen netwerk met fulfillment magazijnen opent.

Vanuit die ‘fulfillment centers’ worden producten van Shopify webshops naar klanten gestuurd.

Het voordeel voor Shopify webshop eigenaren is dat het afhandelen van orders volledig door Shopify wordt afgehandeld. Dit zorgt voor flexibelere verzendmogelijkheden, lagere kosten en een betere klantervaring.

De webshop eigenaar hoeft er alleen maar voor te zorgen dat zijn producten niet meer naar zijn eigen magazijn, maar naar magazijnen van Shopify worden gestuurd.

Machine Learning

Shopify maakt gebruik van ‘machine learning’, een geavanceerde computer technologie voor optimalisatie van het proces.

Story image

Zo zorgt deze technologie ervoor dat de voorraden in de magazijnen worden bijgehouden en dat deze op tijd worden aangevuld. Ook zorgt deze technologie ervoor dat de magazijnen die het dichtst bij de belangrijkste klanten zo goed mogelijk worden bevoorraad.

Fulfillment proces

Wanneer een webshop eigenaar gebruik maakt van het Shopify Fulfillment Network, dan worden pakketjes door Shopify verstuurd. Zodra een order binnen komt, gaat Shopify personeel aan de slag om de order te picken, deze te verpakken en te verzenden.

De klant kan niet zien dat Shopify het product heeft verstuurd, de branding van de webshop wordt gebruikt.

Gebruik jij al Shopify? Probeer het 14-dagen gratis! Geen creditcard nodig, geen risico!

Momenteel test Shopify het Shopify Fulfillment Network met enkele geselecteerde klanten in de Verenigde Staten. Het bedrijf hoopt dit later uit te breiden naar meer locaties.

Fulfillment is niet dropshippen

Fulfillment lijkt op dropshippen, maar is dat niet. De overeenkomst tussen de twee is dat zowel bij dropshippen als fulfillment de verzending door een derde partij wordt gedaan.

Het verschil is dat bij dropshippen producten van een derde partij worden verkocht. Bij fulfillment verzendt men eigen producten, maar vanuit de magazijnen van de fulfillment partijen.

Bij dropshipping is men een directe wederverkoper van de groothandel. De dropshipper genereert verkopen, stuurt deze door naar de groothandel die vervolgens de order afhandelt.

Wil je meer weten over Shopify? Lees dan ons artikel: Wat is Shopify.

[mashshare]