Shopify Plus Partners, Wat Zijn Het? En Hoe Wordt Je Er één?

Foto van Martijn Heijmans - auteur van artikel
Martijn Heijmans - Dropshipping en Webwinkel Expert

Geplaatst: 28 augustus 2019 in Dossiers Shopify


Sinds 2016 is het mogelijk om Shopify Partner te worden. Sindsdien heeft Shopify heeft een uitgebreid Partnership Programma met als doel het zorgen dat iedere webwinkelier toegang kan krijgen tot Shopify Experts.

De partners hebben als doel om webwinkeliers te helpen zoveel mogelijk uit het Shopify platform te halen.

Door het Partnership Programma is het mogelijk voor webwinkeliers om in contact te komen met designers en technici die gespecialiseerd zijn in het Shopify Platform.

Diensten aangeboden door Shopify Partners

Diensten die kunnen worden verkregen van Shopify Partners zijn onder andere:

  • Programmeerwerkzaamheden, zoals het schrijven van eigen benodigde functionaliteiten
  • Designers die eigen Shopify thema’s kunnen ontwerpen of bestaande thema’s kunnen aanpassen
  • Zoekmachinemarketing hulp en andere marketing werkzaamheden
  • Het begrijpen van trends en het inzetten van social media om daarop in te spelen

Daarnaast zijn er ook nog speciale Shopify Partners voor grote webshops, de zogenaamde Shopify Plus Partners. Dit zijn Shopify Partners die alleen beschikbaar zijn voor Shopify Plus klanten.

>> Begin direct met Shopify, makkelijk en snel! Klik hier om gratis te proberen! <<
Nieuw in Nederland, wereldwijd miljoenen gebruikers! Direct beginnen, gegarandeerd zonder risico, geen creditcard nodig.

Shopify Plus Partners

Voor grote webshops zijn er Shopify Plus Partners. Dit zijn partners die geld verdienen met het marketen van Shopify Plus aan grote bedrijven. Vaak zijn dit ingewikkelde processen waarbij klanten b.v. moeten overstappen van andere webwinkel software en producten en klantgegevens moeten worden overgezet.

Ook dingen als het zorgen dat bestaande URLs blijven werken en de integratie met verzenddiensten zijn zaken waarmee rekening moet worden gehouden bij dergelijke grote migratie projecten.

Dit vereist specifieke kennis van Shopify en voor zulke trajecten zijn er dus Shopify Plus Partners.

Voor nieuwe bedrijven die een webwinkel willen starten kan een Shopify Plus Partner ook een interessante partner zijn. De Plus Partner weet immers alles van het platform en weet of dit bij de wensen van de klant aansluit, en zo niet, hoe dit dan wel verzorgd kan worden. Immers Shopify is zeer uitbreidbaar, waardoor praktisch alles mogelijk is.

Wie kan Shopify Partner worden?

Het is voor iedereen mogelijk om Shopify Partner te worden. Maar het zal voor potentiële klanten duidelijk worden dat een net nieuwe partner niet alle Shopify know-how heeft.

Daarom heeft Shopify een uitgebreid trainingsprogramma het z.g.n Shopify Academy. Hier worden ook online examens afgenomen die expertise van allerlei Shopify onderdelen moeten aantonen.

Wil je een Shopify Partner inhuren, dan is het dus een goed idee om te vragen naar zijn succesvol voltooide examens.

Als je Shopify Partner wilt worden, is het ook handig om te studeren en de examens te doen, zo kun je aan klanten laten zie dat je de kennis in huis hebt die de klant nodig heeft.

Naast de Academy, krijgen partners ook toegang tot 24/7 Partner Support, en allerlei guides, toolkits en online documentatie.

Shopify Partners kunnen tonen dat ze een officiële partner zijn door het tonen van logo’s en banners.

Hoe kan ik een Shopify Partner vinden?

Shopify heeft een overzicht van alle partners op zijn hun website. Klik hier voor een overzicht van alle Shopify Partners.

[mashshare]