Wat Kost Shopify Voor Nederlanders En Welk Abonnement Kies Ik?

Foto van Martijn Heijmans - auteur van artikel
Martijn Heijmans - Dropshipping en Webwinkel Expert

Geplaatst: 22 februari 2019 in Dossiers Shopify


Ben je op zoek naar de kosten van Shopify? Dan ben je hier aan het juiste adres. In dit artikel vindt je de kosten van de verschillende Shopify abonnementen en we rekenen de dollar prijzen voor je om naar euro’s. Verder vertellen we je de verschillen tussen de Shopify abonnementen.

Met Shopify maak je een goede keuze

Goed dat je op het spoor bent gekomen van Shopify. Het is een van de meeste makkelijke manieren om een professioneel ogende webwinkel te maken en dus geld te gaan verdienen. En niet geheel onbelangrijk, je hebt geen enkele technische kennis nodig.

Daarbij, een Shopify webshop heb je snel online en zonder risico, want je kunt het gratis 14 dagen proberen.

Shopify is nog niet in het Nederlands, dus je moet wel een beetje Engels kunnen, maar je kunt het prima gebruiken voor de Nederlandse markt, je klanten kunnen bijvoorbeeld gewoon met iDEAL betalen.

Shopify kosten

Om te beginnen, Shopify heeft geen opstart kosten. Je kunt met een gratis account beginnen, zonder betaalgegevens in te voeren.

Als je aan het systeem gewend bent en weet wat je nodig hebt, kun je een abonnement afsluiten.

Shopify heeft 5 verschillende abonnementsvormen die we hier bespreken. De prijzen zijn in U.S. dollar, en dat betaal je ook via je creditcard. De bank zal uiteindelijk in Euro’s afschrijven, daarom noemen we de Euro prijs ook tussen haakjes.

 • Shopify Lite — Het goedkoopste abonnement waarvan de kosten niet direct terug te vinden zijn. Ze staan namelijk een beetje onderaan weggemoffeld.
  • Kosten Shopify Lite: $9 per maand (ongeveer € 8)
  • Niet echt de moeite waard. Je kunt alleen creditcard betalingen ontvangen. Verder kun je producten alleen vanaf een Facebook pagina of bestaande website verkopen.
 • Basic Shopify — Het basis abonnement en volgens Shopify de meest verkochte. Hiermee heb je genoeg functionaliteit als je met een webshop begint. Mis je toch functionaliteit? Dan kun je altijd nog upgraden.
  • Kosten Basic Shopify: $29 per maand (ongeveer € 25)
  • Prima om mee te beginnen, hiermee heb je hele complete webshop software!
 • Shopify — Het abonnement genoemd naar het bedrijf. Hiermee krijg je een webwinkel met wat meer functionaliteit dan het Basic abonnement.
  • Kosten Shopify: $79 per maand (ongeveer €70)
  • Voor de gevorderdere webwinkel eigenaar, onze tip, begin altijd met Basic en upgrade als je merkt dat je tegen limieten aan loopt.
 • Advanced Shopify — Dit abonnement neem je pas als je een hele populaire webwinkel hebt en honderden of duizenden producten per dag verkoopt. Als je een upgrade naar Advanced Shopify nodig hebt, heb je het heel erg goed gedaan.
  • Kosten Advanced Shopify: $299 per maand (ongeveer € 263)
  • Voor grote webshops
 • Shopify Plus — Ook weggemoffeld, maar dit is dan ook voor grote bedrijven (enterprises) als Tesla, Budweiser en The New York Times Webshop. Niet relevant voor een normale Shopify gebruiker.
  • Kosten Shopify Plus: onbekend
  • Enterprise grade webwinkel software

Transactie kosten Shopify

Wanneer je gebruik maakt van Shopify dan betaal je transactie kosten. Deze kosten betaal je bij iedere webshop software.

Voor elke betaling zijn de kosten meestal een percentage of een combinatie van een percentage en een vast bedrag.

Als je winkel gericht is op en Nederland en je betalingen afhandelt via payment providers, dan vraagt Shopify nog 0,5% tot 2.0% per transactie. Dit doen ze omdat je dan niet van het Shopify betaalsysteem gebruik maakt.

Verdere optionele kosten Shopify

Als je het juiste abonnement hebt genomen, dan kunnen er nog andere kosten bijkomen, maar dit is niet nodig. Met Shopify basic heb je in principe genoeg functionaliteit voor een professionele webshop.

Maar Shopify heeft nog twee ‘Shops’:

 • App store — Hier kun je apps downloaden waarmee je de Shopify functionaliteit kunt uitbreiden, sommige zijn gratis, sommige zijn betaald.
 • Theme store— Hier kun je themes downloaden, dat zijn kant en klare layouts voor webwinkels. Ook hier zijn sommige gratis, sommige niet.

Meer kosten voor het gebruik van Shopify zijn er niet. Heel veel success met het starten van je Shopify webwinkel!

[mashshare]