Shopify Ziet Omzet Groeien Met 47% Naar 1,6 Miljard

Foto van Martijn Heijmans - auteur van artikel
Martijn Heijmans - Dropshipping en Webwinkel Expert

Geplaatst: 13 februari 2020 in Webshop Nieuws


Shopify, de Canadese webwinkel gigant, heeft zijn omzet zien groeien met 47% tot 1,6 miljard dollar. De omzet van alle webshop eigenaren op het platform groeide naar 61 miljard dollar.

De spectaculaire omzetgroei van het webwinkel platform is te danken aan het aanboren van nieuwe markten zoals Nederland. Het bedrijf is al tijden druk bezig met het vertalen van zijn platform naar andere talen, waaronder ook het Nederlands.

Ook in Japan, Brazilië en andere Europese landen is Shopify bezig om nieuwe webwinkeliers te verleiden het platform te gebruiken. Naast het vertalen van de diensten, doet Shopify dit ook met reclamecampagnes.

Daarnaast is het bedrijf in Amerika begonnen met het aanbieden van fulfillment diensten, waarbij bedrijven hun voorraad opslaan in door Shopify beheerde magazijnen. Shopify verzorgt daarvandaan dan ook het inpakken en versturen van de bestellingen.

Volgend jaar hoopt het bedrijf verder te groeien. CEO Tobias Lutke hoopt op een groei van ongeveer 30% waardoor het bedrijf de 2 miljard dollar omzetgrens zal doorbreken.

[mashshare]