Geplaatst op: 2 augustus 2019 door Martijn Heijmans in Artikelen Dossiers Shopify

3 beste apps voor Nederlanders om te dropshippen met Shopify


In dit artikel leer je hoe je een dropship webwinkel start met Shopify

Geld verdienen met dropshippen is een goed idee. Maar dropshippen met Shopify is een nog beter idee. Met Shopify ligt de wereldwijde markt van leveranciers voor je open en kun je gegarandeerd jouw goede ideeën realiteit maken. Én, tegenwoordig is Shopfiy helemaal geschikt voor Nederland.

Zoals je leest, wij zijn nogal fan van Shopify. Het is namelijk zeer complete en goed ondersteunde webwinkel software waarbij je zo groot kunt groeien als je wilt. Met Shopify maak je snel een makkelijk een professioneel ogende webwinkel en dat is de basis van je dropship webshop.

Voor Shopify heb je geen technische kennis nodig. Je beheert je webshop vanuit je browser. Updates en andere zaken hoef je niet te doen, dat doet Shopify automatisch.

Er liggen veel kansen in het dropshippen met Shopify

Maar het mooiste is, Shopify is nog redelijk onbekend in Nederland, maar wereldwijd is het een grote speler. Miljoenen webshops maken gebruik van Shopify. Daarom is het voor app makers interessant, en heeft Shopify een leuke verzameling dropshipping apps. En die apps kunnen ervoor zorgen dat je heel snel en makkelijk je eigen Shopify dropship webshop kunt starten!

>> Begin direct met dropshippen via Shopify, makkelijk en snel! Gratis proberen! <<
Nieuw in Nederland, wereldwijd miljoenen gebruikers! Direct beginnen, gegarandeerd zonder risico, geen creditcard nodig.

In dit artikel zullen we de beste apps met je bespreken. Je wilt immers zo snel mogelijk beginnen met geld verdienen en niet je tijd verspillen aan waardeloze apps!

Hoe deze apps er voor zorgen dat je snel kunt beginnen en makkelijk je webshop met producten vult? Dat komt omdat ze sowieso allemaal deze functionaliteit hebben:

Top dropship functionaliteiten in de Shopify dropshipping apps:

 • Mogelijkheid tot producten verkopen van leveranciers van over de hele wereld. Met sommige apps kun je kiezen uit duizenden leveranciers en producten verkopen van meerdere van die leveranciers.
 • Automatisch producten importeren van die leverancier(s) en het up-to-date houden daarvan – Als je wilt hoef je dus zelf geen beschrijvingen te schrijven en plaatjes te maken
 • Makkelijk eigen of aangeleverde product beschrijvingen, plaatjes en andere informatie bewerken
 • Automatisch in de gaten houden of de dropship leverancier nog voorraad heeft (en zo niet, het product b.v. niet meer in de winkel tonen of op uitverkocht zetten)
 • Automatisch een verkoopprijs vaststellen aan de hand van de inkoopprijs, een vooraf ingesteld winstpercentage en het afronden van de prijs op een mooi getal zoals b.v. xx,95 of xx,99
 • Uitgebreide statistieken en orders traceren
 • 14-dagen gratis proberen, geen creditcard nodig!

Standaard voordelen van het gebruik van Shopify

Omdat je gebruik maakt van het Shopify platform heb je standaard ook de volgende voordelen:

Nu gaan we verder met het bespreken van de beste Shopify dropshipping apps.

1. Oberlo

Op de eerste plaats, en stevig bovenaan, staat Oberlo. Oberlo wordt ontwikkeld door Shopify en integreert daardoor perfect met de webshop software. Het grootste voordeel? Het is erg makkelijk in gebruik, is goed doorontwikkeld, en biedt daarmee de meeste functionaliteit om zo snel mogelijk je dropship webwinkel te starten en te onderhouden.

Oberlo groeit met je mee, met het ‘altijd gratis voor altijd‘ principe ben je ervan verzekerd dat je als kleine, beginnende, ondernemer niets hoeft te investeren. Ben je een grote ondernemer geworden, dan kun je extra diensten afsluiten.

Een Oberlo dropship webshop is gratis tot wel 500 producten. Dus daarmee kun je wel even vooruit!

Positief

 • Snel, makkelijk en gratis beginnen, je webshop is direct online. Je kunt de Oberlo app dus proberen zonder risico! (installeren? Zo doe je dat!)
 • Heel veel keus uit producten om te dropshippen met beschrijvingen en plaatjes – van duizenden gecontroleerde leveranciers uit Amerika, China en Europa
 • Veel mogelijkheden om je webwinkel te promoten
 • Nederlandse gebruikersomgeving, zowel voor de beheerder als de klanten
 • Nederlandstalige documentatie en ondersteuning voor Shopify en Oberlo.
 • Goedkoop, je betaalt $29 (ongeveer €25) per maand voor alleen Shopify. Oberlo is namelijk gratis tot de eerste 500 producten!

Negatief

 • Geen, gewoon gratis proberen!

Direct beginnen met dropshippen met Shopify en Oberlo?

 1. Maak een gratis 14 dagen Shopify proef abonnement aan
 2. Installeer Oberlo en kies uit duizenden leveranciers in Amerika, China en Europa. Hun producten kun je direct aan je webshop toevoegen.
 3. Voeg iDEAL toe als betaalmogelijkheid
 4. Stel Nederlands in als taal voor je webshop theme en bestelproces.
 5. Open je webshop en begin met geld verdienen!

2. Ali Orders AliExpress Dropship

Heb je producten op de website van Chinese webshopping gigant AliExpress gezien, en wil je die dropshippen? Installeer dan de gratis Shopify Ali Orders app(app store link) .

De Ali Orders app heeft wat minder functionaliteiten dan bijvoorbeeld Oberlo en is alleen gericht op het dropshippen van AliExpress producten.

Handig is de gratis Chrome Extensie waarmee je makkelijk producten importeert. Overigens heeft Oberlo ook een Chrome Extensie om producten van AliExpress te importeren.

Je kunt dan ook proberen wat beter bevalt om te dropshippen met Shopify, liever Oberlo of Ali Orders AliExpress Dropship. Probeer ze gewoon allebei, als Oberlo je in eerste instantie niet bevalt en je wilt Ali Orders proberen? Dan kun je makkelijk je producten overzetten.

Positief

 • Het is helemaal gratis (wel een Shopify account nodig, maar die kun je ook 14 dagen gratis proberen, daarna $29p/m ( dat is ongeveer €25)
 • Makkelijk producten overstappen vanaf Oberlo, indien je dat wilt
 • Chrome extensie waarmee je makkelijk producten importeert

Negatief

 • Veel minder functionaliteiten
 • Alles in het Engels
 • Geen ondersteuning door klantenservice

3. Dropified

Qua functionaliteit doet de Dropified app niet onder voor de Ali Order Aliexpress Dropship. Ook met deze Dropified is veel mogelijk, maar helaas is de app, net als veel andere Shopify dropship apps, erg gericht op Amerikaanse gebruikers.

In principe biedt Dropified dezelfde functionaliteiten als Oberlo, met daarbij de volgende positieve en negatieve punten:

Positief

 • 14 dagen gratis proberen, daarna de Shopify kosten ( $29) en $47 per maand voor het goedkoopste Dropified abonnement.
 • Niet alleen producten van AliExpress, maar ook van Amazon, Ebay en een aantal Amerikaanse webwinkels
 • AliExtractor, een handige Chrome extensie om de best verkopende producten op AliExpress te vinden en te vergelijken

Negatief

 • Alles, inclusief ondersteuning, is in het Engels
 • Voornamelijk gericht op Amerikaanse gebruikers
 • Vrij prijzig, terwijl er gratis alternatieven zijn
 • Kost wat moeite om te leren

Meer weten over Dropified? Bezoek dan de Dropified website of de Dropified Shopify App Store pagina.